Rotgrønnsaker:
Gulrot
Sellerirot
Kålrot
Nepe
Grønnsakene kuttes i strimler eller i passe biter. Blancheres/forvelles. Det vil si at grønnsakene has i kokende vann i 1/2 til 1 minutt. Rask avkjøling i iskaldt vann. Blandes med rødløk. Andre grønnsaker som kan tilsettes for å få mer farge og smak er paprika, agurk, sukkererter eller sguash.
Sabyonnesaus (8 porsjoner)
8 eggeplommer
2 dl melis
4 dl hvitvin
Visp sammen eggeplommer, melis og vin. Varm opp og visp til sausen er tykk og kremaktig.
Rett før servering varmes grønnsakene i lettsalta vann. Ta dem opp av vannet og ha dem i ei form som tåler sterk varme (gratineringsform). Slå over sabyonnesausen. Gratineres på sterk varme (ca. 250 grader) til overflaten blir lys brun. Serveres straks.