Hopp til innhold

Se Rosenborgs cupfinalelåter

Helt siden 1988 har det blitt skrevet cupfinalesanger til Rosenborg. Her kan du se og høre de mange offisielle cupfinalelåtene.

Cupfinalelåter for RBK
Foto: NRK

1988: «Rosenborgsangen»

I 1988 skrev Torstein Flakne og Dag Ingebrigtsen «Rosenborgsangen» og spilte den inn som Trøndershowinistan. Foruten Flakne og Ingebrigtsen medvirket også Terje Tysland, Åge Aleksandersen, Hans Rotmo, Ronni Le Tekrø, Diesel Dahl og RBKs A-lag og Nils Arne Eggen.

Rosenborg møtte Brann i cupen 23. oktober, og måtte spille omkamp 30. oktober. (omkamp) der de vant 2-0. Dette året tok Rosenborg «The Double» etter at de tidligere også hadde vunnet serien.

1990: «Minisangen»

Mini og Trøndershowinistan ga ut «Minisangen» før cupfinalen mot Fyllingen i 1990. Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne sto også bak denne sangen der luftbaronen fra Bodø sto for vokalen.

Rosenborg vant 5-1 i denne cupfinalen og tok «The Double» igjen.

1991: «På vei te' Ullevaal»

Dette året var 10.000 troll på vei til Ullevaal sikre på seier mot Strømsgodset. Også denne låta var kreditert Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne.

Odd Johnsen scoret to mål for Strømsgodset, som til slutt vant 3-2.

1992: «Rosenborgboogie»

I 1992 møtte Rosenborg Lillestrøm i cupfinalen med en plan om å banke dem kanarigul- og blå. «Rosenborgboogie» med Trøndershowinistan var i likhet med de tidligere cupfinalelåtene signert Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne.

Rosenborg slo Lillestrøm 3-2 i denne finalen.

1995: «Vi ska' slukke Brann»

Dag Ingebrigtsen og The Travelin' Trønders sto for cupfilalelåta i 1995. Nok en gang var låta signert Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne.

Rosenborg tok på nytt «The Double» dette året da de slo Brann 3-1 etter omkamp.

1998: «Rosenborg Samba»

I 1998 ble finalen spilt mellom Rosenborg og Stabæk. Mini Jakobsen danset i parykk og sang «Rosenborg Samba».

Stabæk vant finalen 3-1.

1999: «Brannalarm»

Nok en gang møtte Rosenborg Brann i cupfinalen, og denne gangen var Dag Ingebrigtsen og The Travelin' Trønders tilbake med «Brannalarm» av Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne.

Begge målene ble scoret av Jan Derek Sørensen da Rosenborg vant 2-0 og samtidig tok «The Double».

2003 «Vi e stolt»

I 2003 møttes Rosenborg og Bodø/Glimt til finale, og Petter Wavold hadde laget cupfinalelåta «Vi e stolt». Etter ekstraomganger sto det 3-1 til Rosenborg som tok sitt 9. cupfinalegull og for 7. gang «The Double».

2013: «Gullet ska hjæm»

RBK med venner framførte «Gullet ska hjæm» av Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne. Men gullet kom aldri "hjæm til Trondhjæm" og Rosenborg måtte se seg slått 4-2 av "lillebror" Molde.

2015: «Laget e' Rosenborg»

RBK og NRK arrangerte en konkurranse for å kåre årets Rosenborglåt. Nesten 40 bidrag kom inn, og en jury plukket ut 5 som gikk til finalen. Publikum kåret så vinneren i en avstemning, der Sie Gubba vant med «Laget e' Rosenborg».

Cupfinalelåta 2015

Siste fra Trøndelag