NRK Meny
Normal

Er en av disse Årets trønder?

Rosenborg har prestert bra i år. Det gjenspeiler seg i nominasjonene til Årets trønder.

Rosenborgprofiler

Hva har Tove Moe Dyrhaug, Nicki Bille Nielsen, Ole Selnæs, Per Joar Hansen, Mix Diskerud og Anders Øien til felles? Jo, de er foreslått som kandidater til Årets trønder.

Foto: Montasje

Forslagene til hvem som bør bli Årets trønder 2013 strømmer inn. I løpet av den første uka er det kommet mange kandidater til hvem dere mener fortjener prisen.

Flere av dem som er foreslått har arbeidsplassen sin på Lerkendal i Trondheim.
Nicki Bille Nielsen har i løpet av sesongen blitt en av profilene på Rosenborg. Det gjenspeiles også i forslagene som kommer inn til Årets trønder. Flere mener han bør få årets hederspris.

– Han er muligens født i Danmark, men Nicki Bille Nielsen er den blideste, mest oppofrende, hardkjempende, åpne og engasjerende mennesket som har bodd i Trøndelag på denne siden av årtusenskiftet, skriver en som har foreslått han.

Har du et forslag til hvem som bør bli Årets trønder? Send inn ditt forslag under. Fristen er 15. november.


– Jovial bærumsgutt

Mikkel Diskerud

Mix Diskerud har blitt en sentral spiller for Rosenborg etter at han kom til klubben.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
Banemester Anders Øien

Banemester Anders Øien i Rosenborg steller med en av landets beste gressmatter. Hans reise fra narkoman til banemester imponerer mange.

Foto: Morten Andersen / NRK

Også Mikkel «Mix» Diskerud og Ole Selnæs er foreslått blant spillerne i RBK.

– Mix har prestert godt for både klubb- og landslag. Han har satt opp campingbord og solgt sesongkort på gata i velkjent og jovial stil. Mix har vist trønderne at også folk fra Bærum kan være folkelig og jovial. Han representerer det gode i trøndersjela, skriver en innsender.

Om Selnæs skrives det blant annet:

– Unggutten bærer midtbanen til RBK på en utmerket måte. Han er meget profesjonell i sin holdning til idretten og alt han gjør.

Men det er ikke bare innsatsen som spillerne legger ned folk setter pris på. Også jobben som folk i støtteapparatet gjør, mener flere fortjener å bli Årets trønder.

– Anders Øien er banemester på Lerkendal og sørger for at banen er prima til alle kamper uansett vær. Han brenner også for å ta seg av ungdom som har havnet på skråplanet og tar dem inn og lar de jobbe sammen med de andre ansatte.

Meråkerbyggen Tove Moe Dyrhaug tok over roret på Brakka i sommer. Som første kvinnelige sjef i en eliteserieklubb har hun blitt lagt merke til.

– Tove har tatt ansvar i en vanskelig tid for RBK. Hun har gjennom tiden i RBK vist at hun duger og har fått tillit. Det er ikke mange kvinner som bekler slike posisjoner i Idretts-Norge. Hurra for Tove, skriver en.

Linjedommer foreslått

Det er også flere som tidligere hadde tilknytning til Rosenborg som foreslås. Nils Arne Eggen, Per Ciljan Skjelbred og Hroar Stjernen mener også folk at fortjener å bli Årets trønder.

Ett av de mer originale forslagene er linjedommeren i hjemmekampen mellom Rosenborg og Viking. Han markerte feilaktig for offside da Patrik Ingelsten på Strømsgodset scoret forrige helg.

– Han hadde en bra innsats som reddet 2–1 i stedet for 2–2 som ville betydd sølv for Rosenborg, skriver innsenderen

Det blir spennende å se om juryen verdsetter linjedommerens innsats i like stor grad.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.