Rosenborg tok viktig seier mot FCK

Med 2-1 på hjemmebane er Rosenborg ett steg nærmere gruppespillet i mesterligaen.

Rosenborg jubler for 2-0 skåringen til Markus Henriksen

Markus Henriksen (f.v.) og resten av Rosenborg jubler for skåringen som sikret seier mot FC København i mesterligaens 4. kvalifiseringsrunde.

– Vi går alltid på banen for å vinne, og 2-1 er et helt ok resultat, sier Nils Arne Eggen etter seieren mot FC København.

Med seieren på Lerkendal har trønderne en viktig fordel før returkampen mot de danske seriemesterne.

Hva mener du om kampen? Var seieren fortjent? Si din mening nederst i saken.

Pangstart for RBK på hjemmebane

Rosenborg fikk en drømmestart i slaget om Norden.

22 minutter ut i 1. omgang får Steffen Iversen ballen fra Markus Henriksen. På hel volley skyter Iversen ballen rett i krysset med venstrefoten, og sørger for at Lerkendal kan juble for 1-0.

Ti minutter etter får FCK to gigantsjanser på rad. Dame N’Doye står for begge, men spissen klarer ikke å sette ballen i mål bak RBK-keeper Daniel Örlund.

RBK går fornøyd til pause med 1-0, og flere mål skulle følge i 2. omgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Steffen Iversen og Rosenborg jubler for skåring på Lerkendal

Steffen Iversen skåret RBKs første mål på Lerkendal.

Ungutten Henriksen skåret igjen

Et nært fullsatt Lerkendal hadde knapt rukket å sette seg etter pause, før de igjen måtte reise seg for å juble.

Ti minutter etter avspark i 2. omgang fyrer Anthony Annan av et hardt skudd langs bakken. Ghaneseren skåret mot Start , og var tydelig inspirert av det.

Denne gangen skifter ballen retning i Markus Henriksen, før den sniker seg inn nede i hjørnet bak FCK-keeper Wiland. Unggutten Henriksen kan juble for nok en RBK-skåring, og 2-0 på hjemmebane.

– Anthony skyter og jeg prøver å flytte meg. Ballen treffer heldigvis foten min, og mål er mål, smiler Henriksen.

Jesper Grønkjær (tv) og Kris Stadsgaard

Jesper Grønkjær skåret et viktig mål for FCK, men måtte se at Kris Stadsgaard og RBK var for sterke på hjemmebane.

– Hadde vært død uten det målet

Mot slutten av kampen kunne en annen unggutt skrevet seg på mållisten. 17-åringen Bakenga var ikke mange centimeterne unna å nå ballen etter at Rade Prica skøt i stolpen.

I stedet var det Jesper Grønkjær og FC København som kunne juble for et viktig bortemål.

I Det 84. minutt står danske Grønkjær på første stolpe og stusser inn en corner.

Dermed fikk FCK bortemålet som kan bli tellende i returkampen i København onsdag neste uke.

– Det målet blir veldig viktig. Vi kunne vært død og begravet hvis Rosenborg gikk opp til 3-0, men nå lever vi kraftig, sa Grønkjær til Viasat 4s danske reporter etter kampen.

Solbakken takker Eggen for kampen

En bitter Ståle Solbakken innser at Nils Arne Eggen gikk seirende ut av den første trenerduellen mellom de to.

– Vi skal skåre i Parken

Flere mål fikk ikke danskene med seg fra Trondheim, noe de ifølge RBK-trener Eggen kanskje kommer til å angre på.

– Vi har tenkt å skåre ett eller to mål på bortebane i Parken også. Det mener jeg er fullt mulig, advarer han danskene.