Rosenborg tok sliteseier

Én scoring var nok til at de suverene serielederne Rosenborg fikk med seg tre poeng fra borteoppgjøret mot Strømsgodset.

Strømsgodset-RBK
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Rosenborg-trener Erik Hamrén var fornøyd med poengfangsten, og følte laget hans burde avgjort i første omgang.

– Vi hadde noen muligheter også i andre omgang, men de var ikke like store som dem vi fikk i første. Men vi kriger godt, og det må sies at det ikke er lett å spille på en slik bane, sa Hamrén til TV 2 etter kampslutt.

Hamrén er kjent for å ikke ha spesielt mye til overs for kunstgressbaner.

– Men vi gjør en bra prestasjon, og fikk med oss et godt resultat.,

Må bli mer stabile

Godset-trener Ronny Deila var fornøyd med sine spilleres prestasjoner i deler av kampen, men etterlyser mer stabilitet.

– Vi presterer en bra andre omgang, men Rosenborg fikk for mange sjanser før pause, sa Deila.

Strømsgodset hadde også sine muligheter etter pause, og kunne med litt hell ha fått med seg ett poeng.

– Vi hadde flere sjanser, men Rosenborg er flinkere enn oss innenfor begge sekstenmeterne. Framover må vi jobbe steinhardt for hvert eneste poeng, og vi må holde oss på det nivået vi viser i andre halvdel av denne kampen.

Mange sjanser for Prica

Strømsgodset innledet kampen godt og var farlige frampå flere ganger på cornere, men Rosenborg fikk den første virkelig store sjansen.

Rade Prica kom alene mot Lars Ivar Moldskred etter 14 minutters spill, men nølte da han skulle avslutte, og Godset-keeperen fikk avverget.

Minuttet senere var det derimot ingen nøling fra den svenske goalgetterens side. Prica fikk ballen like utenfor sekstenmeteren etter at både Steffen Iversen og Alexander Tettey flikket et langt oppspill videre med hodet.

Denne gangen var avslutningen mye bedre fra den tidligere Sunderland-spissen. Prica banket ballen inn i det nærmeste hjørnet på direkten og sendte trønderne i ledelsen.

God statistikk

Samme mann fikk en ny stor mulighet like etterpå. Mikael Lustig kolliderte med Moldskred og Joel Riddez inne i hjemmelagets straffefelt, ballen spratt så ut til Prica som nærmest fikk åpent mål. Godset-forsvaret fikk imidlertid feid unna Pricas forsøk på streken.

I andre omgang var Ola Kamara nærmest utligning for Strømsgodset, men den unge spissen var i ubalanse da ble spilt igjennom i bakrom og avslutningen forsvant høyt over Rune Almenning Jarsteins mål.

Rosenborg produserte ikke like mange sjanser etter hvilen, men Rade Prica fikk flere muligheter også etter pause uten å finne veien tilbake til nettmaskene.

Dermed dro Rosenborg i land sin syvende seier på de siste ti kampene i Drammen, mens Godset fikk sitt første tap mot trønderne siden eliteseriecomebacket for to sesonger siden.