NRK Meny
Normal

Rosenborg til Europaligaen

Det blir europacupspill for Rosenborg også i år etter at Norge fikk friplass gjennom "fair play"-konkurransen.

St. Etienne - Rosenborg
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

I følge BBC Sport er det nå klart at Skottland, Norge og Danmark får de tre friplassene i Europaligaen.

Stabæk vant den norske "fair play"-konkurransen i fjor, men skal som seriemester spille mesterligakvalifisering. Derfor vil RBK som nest mest hederlige lag få den norske gratisbilletten, skriver rbkweb.no.

Europaligaen erstatter UEFA-cupen, og Rosenborg må i motsetning til de andre norske lagene gjennom alle fire kvalifiseringsrundene for eventuelt å få plass i gruppespillet.

Første kamp blir 2. juli. Dersom Rosenborg skal henge med hele veien gjennom kvalifiseringen, blir det 8 kamper mot europeiske mostandere i løpet av juli og august. I denne perioden er det bl.a. snakk om kamper i Europaligaen seks torsdager på rad i tillegg til hjemlig serie og cup.

- Vi vil ut i Europa, og da kan man ikke synes synd på seg selv. Derfor hørte du oss heller aldri klage i fjor høst. Vi vil spille ute i Europa, sier RBK-trener Erik Hamrén til rbkweb.no .

"Lette motstandere"

I de første kvalifiseringsrundene møter Rosenborg lag som på papiret er langt svakere enn RBK.

Rbkweb.no har med utgangspunkt i "Champions League & UEFA Cup predictions" sett litt på mulige motstandere og i den aller første runden er det snakk om lag fra fotballnasjoner som er ganske ukjent for oss i Norge.

I 2. og 3. kvalfiseringsrunde dukker det bl.a. opp lag fra de andre nordiske landene.