NRK Meny
Normal

Rosenborg straffes av NFF for pyrobruk

Flere fikk brannskader etter pyrobruk i kampen mellom Molde og Rosenborg i høst.

RBK pyro

FYRTE OPP: Det er dette Rosenborg blir straffet for etter Molde-kampen. Rosenborg-supporterne fyrte opp bluss før kampstart.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Ikke bare tapte Rosenborg bortekampen mot Molde i høst. Nå blir de også straffet av NFF for bruk av pyro på tribunen.

Ved kampens innmarsj ble det i følge NFF antent et betydelig antall bluss, minst 20 stk, av Rosenborg sine supportere.

I delegatrapporten er det opplyst at det var mellom 30 og 50 bluss som ble antent, og i tillegg viser bildene at at flere bluss ble kastet inn på banen.

Ble lettere brannskadd

Molde Fotballklubb meldte etter kampen at 4-5 av bortelagets supportere fikk lettere brannsår av pyrobruken. De måtte ikke på sykehus, men fikk hjelp av Røde Kors på stadion.

Etter kampen sa pressesjef i Molde, Per Lianes følgende til lokalavisen.

- Rosenborg stilte med en gruppe svært dårlige supportere. Vi beslagla en del bluss, men likevel ble 20 bluss fyrt av inne på tribunen, stikk i strid med avslaget vi hadde gitt på forespørsel om pyrobruk, sier arrangements- og medieansvarleg i MFK, Per Lianes til rbnett.no.

Får bot på 35.000

Vålerenga måtte betale 80.000 kroner for bruk av pyro under kampen mot Lillestrøm i mai. Da la NFF vekt på at Vålerenga er straffet for lignende hendelser tidligere og det gjorde at straffen ble såpass hard. Det er derimot ikke Rosenborg, som får en litt mildere straff.

«Utvalget har etter en samlet vurdering av den foreliggende dokumentasjon, bildebevis, samt tidligere praksis, kommet til at påtalenemndas innstilling til sanksjon, med bot på kr 35 000,-, er en passende sanksjon», skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Bakenga ble drapstruet

Før oppgjøret mellom Molde og Rosenborg ble tidligere RBK-spiller Mushaga Bakenga drapstruet av en supporter. Bakenga ble via Moldes Instagram-profil drapstruet av en Rosenborg-supporter.

Spissen startet karrieren i RBK før han tok turen til utlandet.