Rosenborg vant sikkert på Lerkendal

Det ble 2-0 til Rosenborg over Start foran 14000 tilskuere på Lerkendal i kveld, og Erlend Dahl Reitan scoret i sin første seriekamp fra start for RBK.

Start Rosenborg

Matthías Vilhjálmsson og Rosenborg hadde små problemer med å slå bunnlaget Start søndag kveld.

Til tross for at RBK hadde to skudd i stolpen før pause, var det en ganske jevn 1. omgang på Lerkendal.

Det var Start som fikk den første store sjansen etter 18 minutter, da Dennis Agyare Atwi var alene igjennom uten at han klarte å chippe ballen over RBK-keeper Andrè Hansen.

Etter 35 minutter fikk Rosenborg en sjanse ved Matthias Vilhjalmsson som satte ballen i stolpen slik at den trillet langs målstreken, men uten at noen fra Rosenborg klarte å nå den.

Ett minutt senere skyter Pål Andre Helland et langskudd som også går i stolpen.

0-0 til pause

16 minutter ut i andre omgang løsner det for Rosenborg. En retur fra Startkeeper Håkon Opdal blir fanget opp av RBKs toppscorer Christian Gytkjær, og dermed står det 1-0.

I det 79. minutt skyter Mike Jensen et langskudd i tverrliggeren. Bakenga header returen, men står i offside.

Et minutt før slutt får Rosenborg straffespark etter at Magnus Stamnestrø blir taklet ureglementert inne i 16-meteren.

RBK sender fram debutanten Erlend Dahl Reitan som setter ballen kontant i mål.

Rosenborg leder nå serien med 18 poeng. Start synes håpløst fortapt helt nederst på tabellen.