Rosenborg reduserte mot Austria Wien - følg kampen direkte

Austria Wien med to raske scoringer like etter pause.

svensson rosenborg

Rosenborg sliter mot Austria Wien, og ligger under 2-0.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sigurd Rushfeldt var en notorisk målscorer for mange klubber på 1990- og først på 2000-tallet. I Rosenborg spilte han 76 kamper og scoret utrolige 73 mål i perioden 1997–99 og i 2001-sesongen. I Austria Wien ble det 137 kamper og 69 mål i årene 2001 til 2006.

Suksess

– Jeg hadde suksess i begge klubbene, og har mange gode minner. Spesielt det at jeg var med på å vinne fem cup- og seriemesterskap i begge klubbene. I tillegg ble det kvartfinale for RBK i Mesterligaen, og kvartfinale i Europaligaen med Austria Wien, sier Rushfeldt til NRK.

I kveld tror han på en jevn kamp i Østerrike i det første kvalifiseringsoppgjøret om en plass i Europaligaen.

– Men jeg holder en knapp på Rosenborg selv om det i utgangspunktet kan bli en jevn kamp. Vi ser en litt dårligere Austria-utgave i år, og samtidig er de tidlig i seriespillet mens Rosenborg er midt i sesongen, sier Sigurd Rushfeldt.

Rushfeldt ble norsk seriemester med Rosenborg i 1997–99 og østerriksk seriemester med Austria Wien i 2003 og 2006. Han ble også østerriksk cupmester med Austria i 2003, 2005 og 2006.

Rushfeldt

Sigurd Rushfeldt er fortsatt den mestscorende fotballspilleren i toppserien med 172 mål. Her er han i aksjon for Tromsø (mot Rosenborg), hvor han også avsluttet karrieren.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Ungt lag

Austria Wien hadde rike eiere da Rushfeldt spilte der for 10–15 år siden, og var det beste laget i Østerrike. I dag har Salzburg overtatt som den ledende østerrikske klubben.

– De har et ungt lag nå, mens det var mange internasjonale spillere der den gangen, sier han.

Han håper for norsk fotballs skyld at Rosenborg tar seg videre til sluttspillet i Europaligaen i høst.

– Ja, men det er samtidig vanskelig for meg å håpe på et tap for Austria. Men for norsk fotball er det viktig at RBK kommer ut i Europa, mener han.

– Mye positivt

Sigurd Rushfeldt følger godt med på hva som skjer i begge klubbene, og ser mye positivt rundt laget fra Trondheim.

– Rosenborg har et bra lag med en gjenkjennelig spillestil. Jeg mener de har funnet tilbake til røttene. De har flere lokale spillere og spiller god og offensiv fotball. Du kan si det sånn at jeg kjenner igjen Rosenborg fra den tiden jeg selv spilte der, sier Rushfeldt.