NRK Meny
Normal

Supporterne tror på seier

Det er duket for et tradisjonsrikt oppgjør, når Rosenborg i kveld møter Vålerenga til eliteseriekamp på Lerkendal.

Mikael Dorsin (t.v.) og Kristofer Hæstad

Mikael Dorsin i kamp mot Vålerengas Kristofer Hæstad i en tidligere kamp på Lerkendal. Nå skal de møtes to ganger på få dager.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes er talsperson for Rosenborg-supporterne, Kjernen.

– Jeg føler meg trygg på at Rosenborg skal slå Vålerenga på Lerkendal i kveld, og i cupkampen onsdag kveld, sier talsmann for RBK-supporterne Kenneth Kjelsnes til NRK.

Følg RBK - Vålerenga fra kl. 18

Satser offensivt

Vålerengas trener Kjetil Rekdal sier til rbk no at de vil spille offensivt i kveld, og RBK-trener Per Joar Hansen bedyrer at han ikke tar lett på oppgaven.

– Det er nettopp VIFs offensive spillestil som passer Rosenborg så bra. Det er mye tyngre å møte lag som legger seg bakpå, og spiller defensivt på Lerkendal, mener Kenneth Kjelsnes.

For den tidligere RBK-spilleren Daniel Fredheim Holm, blir dette første møte med Lerkendal etter at han dro hjem til Vålerenga i fjor.

– Vi håper vi kan gi Rosenborg en god kamp, sier Fredheim Holm til rbk no.

LES: Rosenborg fortsatt på topp

Det kan bli tøft for laget som ligger som nummer åtte på tabellen. For serieleder Rosenborg har ikke tapt på 13 kamper i Tippeligaen.

Vålerenga tapte 3–1 for bunnlaget Start forrige helg.

Tror det er mulig

Rekdal Kjetil

Kjetil Rekdal tror VIF kan slå Rosenborg.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Vålerenga kommer til Trondheim også onsdag i neste uke. Da er det kvartfinale i cupen som skal spilles på Lerkendal.

– Jeg har vunnet på Lerkendal med Vålerenga før, og jeg vet at jeg kan gjøre det igjen, sa Rekdal til NRK.no etter å ha sett sine gutter avansere fra cupens fjerde runde med 3-1-seier hjemme over Sogndal.

LES: Rekdal frykter ikke Rosenborg

Avansementet betyr at Rekdal må gjøre seg klar for en på papiret svært vanskelig kvartfinale mot Rosenborg i Trondheim.

– Serien er viktigst

– Vi har ikke vunnet cupen siden 2003, men jeg mener det likevel er viktigst å vinne serien. Serien viser hvem som er det beste laget over tid. Nå tror jeg vi kan vinne begge deler i år, og jeg tror ikke Vålerenga klarer å stoppe oss. Verken i kveld eller på onsdag, sier Kjelsnes.

Rosenborg-supporterne mener sesongen så langt har vært bra, men fortsatt mangler det en del i forhold til tidligere storlag i klubben.

– Vi har mye å gå på offensivt. Samhandlingen framover på banen er ikke god nok. Men vi berger godt på den defensive styrken i laget, sier Kenneth Kjelsnes.

LES: Tabellen i Eliteserien