Rosenborg med null baklengs i Europa: – Veldig viktig

Kåre Ingebrigtsen er strålende fornøyd med å ha spilt nok en kamp i Europa uten å ha sluppet inn mål.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen var fornøyd etter seieren mot KR.

Foto: Aykut Akici/Turkpix / NTB scanpix

Rosenborg slo KR Reykjavik 1-0 på Island onsdag kveld. Pål-André Helland ble kampens eneste målscorer fra straffemerket, etter at Alexander Søderlund ble revet ned inne i sekstenmeteren etter ti minutter av andre omgang.

Selv om Rosenborg kanskje ikke sprudlet offensivt, står det meget bra til defensivt. Etter tre kamper i Europaliga-kvalifiseringen har trønderne fortsatt til gode å slippe inn mål.

– Det er veldig viktig. Skal du komme langt og gjøre det bra i Europa så kan du ikke slippe inn unødvendige mål, sier en trøtt, men fornøyd Kåre Ingebrigtsen til NRK etter å ha landet på Værnes tidlig fredag morgen.

– Solid

– Det er det vi øver oss på, det er det vi bruker kvalik-kampene på. Vi øver oss hele veien på å møte sterkere motstand, for det gjør vi jo lengre ut i rundene vi kommer. Det er et klart mål for oss å ikke slippe inn mål i Europa, forteller Ingebrigtsen.

Han er også fornøyd med kampen generelt, etter at Rosenborg klarte å sikre seg det viktige bortemålet.

– Jeg synes det var bra, vi er solid, vi slipper til veldig få målsjanser, også vet vi hvor viktig det er å få med seg et mål på bortebane. At vi reiser dit og vinner 1-0, det er en bra prestasjon.

Mer offensiv neste uke

Ingebrigtsen sier det likevel er rom for forbedring.

– Vi kunne scora på noen av de sjansene vi hadde, de var ganske store og vi kunne fått noen flere mål. Det viktigste for oss var å holde nullen, og da gikk vi ut ifra at vi skulle være solide og ha bra balanse. Vi gjorde det vi måtte gjøre, det var disiplinert og veldig bra av guttene.

Det er nå ferie i Eliteserien, og Rosenborg har en hel uke på å forberede seg til returoppgjøret på Lerkendal, der Ingebrigtsen sier de skal være mer anrepsorienterte.

– Nå skal guttene få en frihelg, så skal vi møtes på mandag og jobbe med offensiv struktur frem mot returoppgjøret, da har vi tenkt å være langt mer offensive og kreative enn det vi ønsker å være på bortebane i Europa.

Odd og Strømsgodset vant

Strømsgodset og Odd vant også sine kamper i europaliga-kvalifiseringen torsdag.

To mål av Oliver Occean ga Odd 2-0-seier borte over irske Shamrock, mens en scoring av innbytter Bassel Jradi fem minutter før slutt ga Strømsgodset 2-1-seier borte over Mlada Boleslav.