Hopp til innhold

Rosenborg klare for gullfest

Selv om de nekter å ta gullet på forskudd på Lerkendal, innrømmer Rosenborg at de har ”noe oppi ermet” dersom det blir seier i kveld.

Rosenborg-jubel
Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Dersom Rosenborg vinner mot Tromsø i kveld er gullet sikret på Lerkendal. Det vil i så fall være en historiske tidlig avgjørelse av serien.

- Stemninga har den siste tida vært ganske vanlig. I Rosenborg pleier vi å være flinke til å ikke feire for ting er avklart. Det blir nok en vanlig fotballkamp, men alle er nok klar over at med seier i dag så er vi seriemestere 2009, sier arrangementsjef i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug.

Ingen medaljer

Fotballforbundet har sagt klart i fra at de ikke vil komme med gullmedaljene i kveld. Dermed blir det uansett ingen pokalheving etter kampen i kveld.

Les også: - Har sigaren på innerlomma til gullkampen

- Det blir nok en spontan feiring dersom det blir seier. Det er det ingen tvil om. Vi får jo ikke medaljene, men vi er noe oppi ermet. Men vi kan ikke begynne å feire på forskudd. Jeg har selv vært i Bergen og spist gullkake og drukket gulløl, det var ikke så lurt før alt var i boks, sier Dyrhaug.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Håper på godt besøk

Kampen i kveld er en tidligere utsatt runde i serien. Kampen begynner kvart på ni og vises kun på betal-tv. Selv om kampstart er litt senere en vanlig, håper Dyrhaug på godt besøk på tribunene.

- Vi håper trønderne kjenner sin besøkelsestid og møter opp. Billettsalget er bra og dette blir jo den enste kampen hvor det blir litt sånn flomlys, dugg i gresset og Champions League-stemning, sier hun.

Klare for gull

Da Stabæk vant i fjor og Brann året før, sto Bærum og Bergen så godt som på hodet. I Bergen gav flere arbeidsgivere de ansatte tillatelse til å komme litt senere på jobb på grunn av gullfeiringen. På Brakka håper de at det blir litt den samme stemningen også i Trondheim.

Les også: Rosenborg dekket gullbordet

- Jeg håper at det tar litt av og at vi ikke er blitt blaserte. Mange har nok innsett at det ikke er så enkelt å vinne serien lenger. Jeg tror byen og Trøndelag er klar for å feire et nytt seriemesterskap igjen, sier Dyrhaug.