Rosenborg kan bryte 50 år gammel forbannelse

Om ikke avansement var nok motivasjon, vil Rosenborg med seier mot KR for første gang på 50 år ha positiv målforskjell i europeisk sammenheng.

Søderlund

Alexander Søderlund og resten av Rosenborg kan gi klubben positiv målforskjell i Europa for første gang på femti år.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Etter 1–0 borte har Rosenborg et svært godt utgangspunkt før møtet med KR Reykjavik torsdag kveld på Lerkendal.

Uavgjort vil være nok for trønderne, men av to grunner er kanskje «Troillongan» ekstra motivert til å gjøre som på Island og vinne.

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen kan få sin første hjemmeseier i Europa torsdag kveld.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

For det første ville det være trener Kåre Ingebrigtsens første seier på hjemmebane i europeisk fotball. De to første hjemmekampene endte 1–1 mot Karabükspor og 0–0 mot Vikingur.

For det andre ville Rosenborg med seier for første gang på nesten 50 år ha positiv målforskjell i europeisk fotball.

Likt etter 215 kamper

Etter Pål-André Hellands straffemål forrige torsdag er målforskjellen etter de 215 kampene Rosenborg har spilt i Europa 320-320, skriver RBKweb.

Målforskjellen har ikke vært positiv siden sist Rosenborg møtte KR i 1965. 6–2 sammenlagt i Rosenborgs aller første kamper i Europa var en god start, men det ble bråstopp med 1–6 sammenlagt mot Dynamo Kiev i neste runde.

Siden da har aldri Rosenborg maktet å komme seg på plussiden, men torsdag kan kanskje ringen sluttes, om trønderne igjen kan slå KR.

Les også: Dette er Knattspyrnufélag Reykjavíkur

Skal angripe

Kåre Ingebrigtsen sa etter bortekampen mot KR at Rosenborg skal være langt mer offensive på Lerkendal enn de var på Island.

– Nå skal guttene få en frihelg, så skal vi møtes på mandag og jobbe med offensiv struktur frem mot returoppgjøret, da har vi tenkt å være langt mer offensive og kreative enn det vi ønsker å være på bortebane i Europa, sa Ingebrigtsen til NRK etter kampen.

Går Rosenborg videre, vil de møte vinneren av Debrecen-Skonto Riga. Ungarske Debrecen har en liten fordel i det oppgjøret etter 2–2 i Riga i første kamp.