NRK Meny
Normal

Rosenborg inngår samarbeid med Streetlight

Fotballklubben skifter fokus fra Kenya til Filippinene i sitt humanitære arbeid.

Erlend Johannsen holder foredrag på Brakka til RBK

Erlend Johannesen var i formiddag på Brakka på Lerkendal for å fortelle om arbeidet han gjør med å bygge opp barnehjemmet i Tacloban.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Emil Nielsen og Morten Gamst Pedersen

Spillerne fulgte nøye med mens Erlend Johannesen fortalte om sitt arbeid med barn i Tacloban.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

– Dette betyr ufattelig mye på mange områder. Rosenborg er et lag som barna i Tacloban kjenner veldig godt. Jeg har vært engasjert rosenborgfan i mange år og barna kan rosenborgsangen og èn setning på trøndersk: "Rosenborg er best, brann er rævva", sier Erlend Johannesen og presiserer at han ikke har lært de den setningen.

Johannesen har tatt turen fra Filippinene for å signere en ny samarbeidsavtale med Rosenborg. Gjennom sitt støttefond skal klubben bidra med 250 000 kroner i 2015.

Avtalen gjelder for i år, men styreleder i fondet, Rune Bratseth, sier de ønsker å støtte Streetlight lenger enn som så.

– Jeg ser for meg et samarbeid i mange år framover. Det er i alle fall vi veldig innstilt på uten at vi skal foregripe mer enn som så. Men det skal gode grunner til for at dette ikke videreføres, sier Bratseth.

Både fotballklubben og Johannesen håper at samarbeidet skal utvides til å bli noe mer enn bare ren pengestøtte. Men foreløpig er ingenting konkretisert.

Rosenborg signerte i dag en kontrakt med organisasjonen Streetlight. Samarbeidsavtalen sikrer 250 tusen kroner til prosjektet for gatebarn på Filippinene. Avtalen gjelder for ett år, men kan bli forlenget.

Rosenborg signerte i dag en kontrakt med organisasjonen Streetlight. Samarbeidsavtalen sikrer 250 tusen kroner til prosjektet for gatebarn på Filippinene.

Reiste seg etter tyfon

Organisasjonen Streetlight har siden 2006 arbeidet for gatebarn i Tacloban i Filippinene. Der har de blant annet bygget opp et barnehjem og et fotballag for barn som bor i slummen.

Men under tyfonen Hayian i 2013 ble barnehjemmet rasert av vind- og vannmassene som kom med stormen.

De ansatte ved barnehjemmet, med Erlend Johannesen i spissen, sørga for at alle de om lag 100 barna overlevde mens de klamret seg fast til taket under tyfonen.

Erlend Johannesen vant blant annet NRK Trøndelag og Adresseavisens hederspris Årets trønder 2013 for innsatsen sin under katastrofen.

I tida etter tyfonen har Streetlight bygd opp et nytt barnehjem i Tacloban ved hjelp av penger de fikk inn fra folk i etterkant.

– Vi har fått veldig mange engangsbeløp etter tyfonen som har gjort at vi kunne bygge opp barnehjemmet igjen så raskt som mulig. Men vi driver ikke med nødhjelp. Streetlight har vært i Tacloban i ti år og vi skal være der i minst ti år til. Da trenger vi trygghet og stabilitet på alle plattformer. Det at Rosenborg nå velger å stå sammen med oss, gir det oss den tryggheten, sier Johannsen.

Les mer om tyfonen på Filippinene

(Saken fortsetter under bildet)

Streetlight

Barnehjemmet til Streetlight ble rasert under den kraftige tyfonen.

Foto: Privat

Ut av Kenya

Rosenborg har siden 2005 samarbeidet med Røde Kors om sitt humanitære arbeid. I Nairobi har de bygd opp et flerbrukshus. Huset har vært et samlingssted for barn, unge og voksne som bor i et av slumområdene i byen.

Klubben har også vært med på å bygge opp organisasjonen rundt dette huset og når dette nå er på plass trakk klubben seg ut av prosjektet i jula. Rosenborg vil fortsatt bidra med penger til vedlikehold av selve bygget.