NRK Meny
Normal

Rosenborg-bonansa på landslaget

Per-Mathias Høgmo tar med fire Rosenborg-spillere til EM-kvalikkampene mot Bulgaria og Kroatia i september.

Ole Selnæs

Ole Selnæs kan få sin debut på A-landslaget i oppgjørene mot Bulgaria og Kroatia.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Per-Mathias Høgmo tok med to potensielle debutanter da han presenterte troppen som skal møte Bulgaria og Kroatia i EM-kvalifiseringen. Både Ole Kristian Selnæs (Rosenborg) og Haitam Aleesami (IFK Göteborg) er i god form og ble tirsdag belønnet med plass i den norske troppen.

Selnæs selv var en lykkelig mann etter at Høgmo hadde inkludert ham i troppen.

– Det er utrolig artig selvfølgelig, det er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Det er det største du kan gjøre, å spille på et A-landslag, sier Selnæs til NRK.

LES: Selnæs og «ukjent» back er Høgmos nye menn

Stadig mer sentral

–​ Når det gjelder Ole, så har han vært stadig mer sentral i Rosenborgs suksess. Han er en offensiv arkitekt, men dekker stadig større rom i det defensive spillet også, sa Høgmo om Selnæs.

Norge møter Bulgaria 3. september og Kroatia 6. september. Selnæs ser frem til å ta opp kampen med Celtics Stefan Johansen.

– Det er utrolige mange gode spillere på landslaget og han er uten tvil en av dem. Det får bli opp til Per-Mathias og resten av teamet hvordan de vil komponere laget, men jeg skal i alle fall gjøre det jeg kan på trening. Så får vi se hvor langt det bærer, sier Selnæs.

LES: – Det er bare å sette opp buss fra Trondheim

Åtte trønder mer i troppen

RBK-spillerne André Hansen, Pål André Helland og Alexander Søderlund er også tatt ut i troppen.

I tillegg er de tidligere RBK-spillerne Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey tatt ut. Vegard Forren er også med.

Norge møter Bulgaria 3. september og Kroatia 6. september.

LES: – Har hatt lyst til å gi Høgmo gode råd

Se hele pressekonferansen her.