RBK avslutter samarbeid med talentspeideren

Stig Torbjørnsen: – Vi har til tider vært veldig uenige på hvilke spillere vi enten skal hente, eller ikke hente.

Stig Torbjørnsen

Talentspeider Stig Torbjørnsen slutter i Rosenborg.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Etter flere år som talentspeider for Rosenborg har klubben og Stig Torbjørnsen blitt enig om at deres veier skilles. I følgen klubbens hjemmesider er det en felles forståelse av at klubbens strategier for rekruttering og utvikling av spillere nå går i en ny retning som gjør at partene har blitt enige om å avslutte samarbeidet.

– Jeg er litt overrasket, men det er Rosenborg som har henvendt seg til meg med ønske om å runde av. Jeg er for så vidt litt enig i det, fordi samarbeidet ikke har fungert optimalt det siste halve året, sier Torbjørnsen til NRK.

LES: RBK med null baklengs i Europa

RBK vil endre arbeidet

Stig Torbjørnsen har vært svært sentral i klubbens arbeid med å kartlegge og hente spillere for trønderne gjennom flere år. Han har vært med på å hente spillere som Didier Konan Ya, Abdou Razack Traore og Marek Sapara.

På RBKs hjemmesider står det at klubben ønsker en kursendring og har de siste månedene jobbet med å bygge en ny struktur og systematikk på scoutingarbeidet.

– Det er bedre for begge parter at vi går hver til vårt, i stedet for at vi fremtvinger et samarbeid som er vanskelig å få gjennomført, sier Torbjørnsen, som påpeker at han og klubben skilles som venner.

– På hvilke måter har det vært vanskelig?

Torbjørnsen

Etter flere år som talentspeider for Rosenborg har er det slutt på samarbeidet mellom klubben og Stig Torbjørnsen. Her fra en kamp mellom sin under eliteseriekampen imellom Hønefoss og Odd på AKA arena.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Vi har til tider vært veldig uenige på hvilke spillere vi enten skal hente, eller ikke hente. I tillegg har Stig Inge Bjørnebye en litt annen arbeidsmetode enn hva jeg har hatt og har vært vant til. Klubben ønsker å innføre noe litt annerledes, og da er kanskje ikke jeg mannen som skal være med på den reisen videre, sier Torbjørnsen.

Arbeidet med en ny struktur vil intensiveres i tiden fremover, skriver RBK.no. I løpet av høsten ønsker klubben å ha etablert en strategi for kartlegging og rekruttering av spillere.

LES: Billige nysigneringer åpner for flere kjøp

Ulike oppfatninger på ting

Han ser på det som naturlig at klubben og han er uenige om hvilke spillere som bør hentes, men påpeker samtidig at han og klubben har vært mer uenig det siste halve året.

– Det har vært litt større diskusjoner det siste halve året, sier Torbjørnsen.

LES: Rosenborg har avslått to bud på Selnæs'

Sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye, skriver i en tekstmelding til NRK at han ikke ønsker å gå i detalj, annet enn redegjørelsen på rbk.no.