Målfest for Rosenborg på Lerkendal

Rosenborg vant 6-0 mot Haugesund i den 17. runden i eliteserien.

Rosenborg-Haugesund

Rosenborgs Matthías Vilhjálmsson (midten) jubler etter 3-0 i eliteseriekampen mellom RBK og Haugesund på Lerkendal.

Rosenborg vant suverent over Haugesund lørdag. Mushaga Bakenga, som nettopp er kommet tilbake til Rosenborg, ga alt og scoret to av seks mål.

– Jeg fikk helt gåsehud. Det ga meg sånn adrenalin at jeg tenkte at nå skal jeg bare løpe til jeg spyr og levere mål. Det er jeg glad jeg gjorde, for den mottakelsen jeg fikk var fantastisk, sier Bakenga.

Rosenborg mest på ballen

Rosenborg satte i gang kampen og gikk rett i angrep. Første avslutning kom allerede etter tre minutter av Mike Jensen.

Det tok 17 minutter før Christian Grytkjær satte kampens første ball i mål. Toppscoreren stupheader inn ledelsen for vertene.

Rosenborgs Christian Gytkjær (midten) scorer det første målet for RBK 17 minutter ut i kampen.

Haugesund fikk sin første sjanse 32 minutter ut i kampen. Stølås lurte Midtsjø på elegant vis og slo inn på bakerste på like elegant vis.

Der sto Ibrahim Shuaibu helt umarkert og headet ballen mot det lengste hjørnet. En bra inngripen av Skjelvik hindrer scoring.

Rosenborg kom best i gang i første omgang, og var mest på ballen. Haugesund ble etter hvert noe mer med etter å ha tilbragt 30-35 minutter mer eller mindre på egen banehalvdel.

Ingen store sjanser før pause

Det første gule kortet ble utdelt etter 39 minutter, til FKH-spiller William Troost-Ekong.

Det var ingen spesielt store sjanser på slutten av første omgang.

RBK ledet fortjent 1-0 til pause mot et godt organisert lag fra Haugesund som ikke viste mye vilje til å angripe på Lerkendal.

Rosenborg skapte ikke all verden med sjanser, men hadde full kontroll.

Tre mål på 11 minutter

Etter 48 minutter satte FKH-spiller Alexander Stølås inn et selvmål, og Rosenborg ledet 2-0. Fire minutter etter satte Matthias Vilhjalmsson ballen i målet for RBK, og økte ledelsen til 3-0.

Matthias Vilhjalmsson scoret RBKs fjerde mål. Yann-Erik de Lanlay kjørte lekestue med Harladseid og slo et fantastisk innlegg på bakerste stolpe. Der raget Vilhjalmsson høyest, og stanget inn sitt andre for dagen.

Mushaga Bakenga scorer lagets femte mål etter 77 minutter. Vilhjalmsson er uselvisk og serverer ballen til Bakenga som enkelt setter ballen i mål fra en meters hold.

Helt på tampen av kampen satte Mushaga Bakenga inn det siste og sjette målet for kampen. Haugesund var sjanseløse mot hjemmelaget på Lerkendal.