NRK Meny
Normal

Rønning vil kjempe om medalje

Eldar Rønning er ikke favoritt i fredagens skiathlom i OL, men han mener han på en god dag kan være med i medaljekampen.

Eldar Rønning

Eldar Rønning har ikke tenkt å ta det rolig i fredagens skiathlom.

Foto: Scanpix

– Målet er selvsagt å gå mitt beste løp, og jeg føler at forutsetningene ligger til rette for det, for formen føles veldig bra, sier Levanger-løperen til NTB.

Han har ingen OL-triumfer å se tilbake på, men lover å være offensiv i fredagens 15 kilometer med skibytte.

– Alt er gått som planlagt for meg i oppkjøringen til denne OL-starten, men selv om jeg føler at jeg har god kontroll, er jeg selvsagt veldig spent, sier han.

– Det er liten tvil om at denne øvelsen passer oss bra. Petter (Northug), Martin (Johnsrud Sundby) og Tord Asle (Gjerdalen) er allerede i gang med mesterskapet. Eldar får debuten sin, så vi er optimister, sier trener Morten Aa Djupvik.

God form

– Eldar har vist veldig god form i oppkjøringen til dette mesterskapet, og jeg tror han kommer til å henge godt med i klassisk. Jeg regner med at det kommer til å bli et stort og samlet felt etter klassiskdelen. Fristil kommer til å bli avgjørende, og det er mange som vinne. Jeg holder Dario Cologna og Pietro Piller Cottrer som de største utfordrerne til våre løpere, sier Djupvik.

Treneren sier også at det er ei utfordrende løype løperne blir sendt ut i.

– Den er teknisk krevende med noen svinger som virkelig er utfordrende, forteller han.

– Vi starter temmelig sent på dagen, og dersom værmeldingene holder, blir det sol og fint vær. Det kommer til å gi temmelig bløte løyper, altså et realt klisterføre, så jeg regner ikke med at det kommer til å bli problemer med utstyret, sier Eldar Rønning.

Vanskelig

Det kommer til å bli et taktisk vanskelig løp, men målet mitt må bli å være med helt framme i teten hele tiden. Dersom formen er bra, skal det gå greit, mener han.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, og jeg mener absolutt at jeg er god nok til å kunne være med i medaljekampen.

Rønning fulgte sprinten onsdag via TV-skjermen, og han la ikke skjul på at han synes det var moro med to norske medaljer.

– Marit gikk kjempegodt. Hun var virkelig god og vant fortjent. Det var moro for henne at det endelig ble gull, og jeg må innrømme at løpet og oppvisningen hennes tente meg skikkelig også, sa Eldar Rønning til NTB på et pressemøte i Whistler torsdag morgen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.