NRK Meny
Normal

Rønning mistet lappen

Langrennsløper Eldar Rønning ble tatt i en
fartskontroll på vei hjem fra Toppidrettsveka i Aure og mistet førerkortet.

Eldar Rønning

Eldar Rønning må møte i retten 19. september fordi han kjørte for fort.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Nå må han møte i retten, melder Dagbladet .

Tok sitt første NM-gull

Det var på vei hjem fra Toppidrettsveka i Aure i midten av august at langrennsløperen tråkket for hardt på gasspedalen.

Skulle rekke ferje

– Jeg skulle rekke ei ferje, kjørte for fort og mistet lappen. Det er ikke annet å gjøre enn å legge seg helt flat, sier Eldar Rønning til avisa.

– Det gikk altfor fort. Man må vel kjøre 115 kilometer i timen for å miste lappen i en 80-sone, poengterer 29-åringen, som tok gull i stafett og sølv på 15 km klassisk under VM i Holmenkollen sist vinter.

Risikerer ikke fengsel

19. september må han møte i Sør-Trøndelag tingrett. Der får han vite hvor lenge han må klare seg uten sertifikat og hvor stor boten blir. Rønning kjørte ikke så fort at han risikerer fengselsstraff.

Den sympatiske trønderen poengterer at å få inndratt førerkortet er noe som rammer mange. Men han skjuler seg ikke bak det.

– Veldig kjedelig

– Jeg brøt loven. Dette er veldig kjedelig, både med tanke på den rollen jeg har som forbilde og rent praktisk med trening og familie, sier han.

Rønning vært en del av verdenseliten i langrenn i flere sesonger. Tre ganger er han verdensmester i stafett. Individuelt har han en bronse fra VM-sprinten i Sapporo i 2007, i tillegg til sølvet fra Holmenkollen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.