- Nå er det på tide å lage rull, sier radiokokk Jan Kåre Johnsen. Han lager alltid to lammeruller.
- For det første er jeg veldig glad i den gamle oppskrifta etter mor, men den er så hellig at den sparer jeg til akkurat i jula. Nå før jul lager jeg en alternativ lammerull, som er litt sprekere i i smaken.
- Det dreier seg rett og slett om en rocka adventsrull, og denne skal spises før jul, sier radiokokken.
Slik lager du radiokokkens "Rocka Lammerull":
En lammeside som utbenes.
Lag grov farse av 200 gram lammekjøtt, farsen blandes sammen med 1/2 ts salt først, kjøres slik at det blir seigt.
Bland i 1 ts potetmel.
Spe med 2 dl fløte.
Hakk chilipepper, hvitløk, purreløk, rød paprika og sjampignon og bland i farsen med ei sleiv.
Ha litt salt, pepper og gelatinpulver (ca. 2 ss) på lammesiden og fordel farsen utover. Rull sammen som en pølse. Ta snøret rundt lammerullen slik at den blir fast og fin. Pakk inn i et klede, bind snøre i rundt dette også. La dette ligge kaldt natten over slik at smaken får sette seg.
Lag ei lake med vann tilsatt 2 ss salt pr. liter, timian, løk, gulrot og laurbærblad, hel svart pepper. Kok opp.
Legg i lammerullen, kok opp og la det så og trekke ca. 1,5 time til rullen har en kjernetemperatur på 68 grader.
La lammerullen ligge i lett press natten over .
Lykke til!
Radiokokk Jan Kåre Johnsen og programleder Aud Larsen Haug.
Formiddagskjøkkenet fortsetter sin julemat-serie, hver fredag kl. 11.30 - 12.00. Og vi vil ha så mange oppskrifter på julemat som bare mulig fra lytterne.
- Send oss din egen oppskrift på julemat, oppfordrer programleder Aud Larsen Haug.
- Vi skal kåre lytternes beste julemat-oppskrift, og vinneren får en radiosylte sendt i posten til jul.