NRK Meny
Normal

Vil presse Widvey i Rock City-saken

I Stortingets spørretime onsdag ba Arild Grande (Ap) kulturministeren vurdere om Rock City kan gis andre oppdrag, slik at senteret kan videreføres. Han er ikke fornøyd med statsrådens lite konkrete svar.

Arild Grande

Arild Grande (Ap) i Stortingets kulturkomité ville vite hvordan kulturministeren følger opp Stortingets vedtak om å se på andre oppgaver for Rock City.

Foto: NRK

Tidligere denne måneden bevilget regjeringen 1,9 millioner kroner til bransjesentret i Namsos neste år, mot 6 millioner inneværende år. Dermed måtte styret si opp de fem ansatte i selskapet, og Rock City vil sannsynligvis måtte stenge dørene i løpet av det neste halvåret.

– Staten må erkjenne at den har et ansvar for det som er investert i Rock City. Det er gjort delvis på et statlig mandat og vi synes det er uheldig at staten bare trekker seg ut og overlater hele regninga til Namsos og Rock City, sa Arild Grande (Ap).

Rock City

Rock City Namsos setter nå sin lit til at de kan bli tildelt nye oppgaver.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Stortingets mandat fra 2005 er at Rock City skulle være et nasjonalt ressurssenter for profesjonell musikk og et opplevelsessenter for Trønderrock. 10. desember samlet stortinget seg om å be om et nytt mandat for Rock City, men ville ikke øke pengestøtten.

– Må følge opp Stortingets vedtak

På vegne av kulturkomiteen ba derfor Grande regjeringen se på om Rock Citys mandat kan redefineres. Slik lød Grandes spørsmål til kulturministeren i Stortingets spørretime 17. desember:

«I Stortingets behandling av Innst. 14 S (2014-2015) vedtok Stortinget å be regjeringen se på de investeringer og den kompetansebygging som er gjort ved Rock City og vurdere om det finnes oppdrag som kan legges dit for å ta vare på dette senteret, før det tas endelig stilling til fremtidig finansiering. Etter at flertallet på Stortinget opprettholdt regjeringens forslag til kutt i tilskuddet til Rock City, så styret seg nødt til å varsle de ansatte om oppsigelser. Hvordan akter statsråden å følge opp Stortingets vedtak?»

Thorhild Widvey

Aps Arild Grande mener kulturministeren mangler retning i Rock City-saken.

Foto: NRK

I etterkant av spørretimen sier Grande til NRK at statsråden ikke sa særlig mye, annet enn at hun har bestilt en rapport fra Rock City og at hun vil be om en redegjørelse fra Namsos kommune.

– Det er bra, men mangelen på retning gjør at vi må følge prosessen videre med argusøyne. Vi skal gjøre det vi kan for å presse statsråden til handling, sier Grande.

Han understreker at det er viktig at Stortingets vedtak om å vurdere nye muligheter for Rock City blir reelt.

LES: Åges "verdensrom" kan bli flyttet fra Rock City