– Dette er en pekefinger fra staten

Tidligere konkurstruede Rock City i Namsos får fortsatt statsstøtte, men summen tyder på at staten vil se resultater før de bevilger de store pengene.

Erik Stene Rock City

– Dette ikke bare tåler vi, dette trenger vi, sier styreleder i Rock City, Erik Stene, om det beskjedne tilskuddet fra staten.

Foto: NRK

I statsbudsjettet blir tilskuddet til Rock City økt med 204.000 kroner til vel seks millioner kroner. Der noen vil påstå at dette er småpenger til Norges nasjonale senter for pop og rock, påstår styreleder Erik Stene at han er meget fornøyd.

– Gitt vår historie kunne vi blitt avskrevet med enda mindre eller ingenting, sier han til NRK.no.

LES: Dette betyr statsbudsjettet for Trøndelag

– Ingen selvfølge at vi får støtte

Kommunestyret i Namsos valgte i mai å overta aksjene i Rock City og gå inn med 3,7 millioner i aksjekapital. Med dette håpet de selskapet også ville få mer statlig støtte, slik at Rock City overlever.

Stene sier det ikke er noen selvfølge at de fortsatt skulle få statsstøtte.

– I fjor fikk vi mest av alle i Nord-Trøndelag. I år får vi det samme pluss korrigering for lønns- og prisvekst. Det er naturlig ut ifra den historikken vi har. Vi har fått tillit. Nå må vi bevise at vi er tilliten verdig ved å vise både oppdragsgiver og aktørene i bransjen at vi greier å gjøre jobben.

Han mener tildelingen er en anerkjennelse av at selskapet har gjort noe riktig, og at kulturdepartementet tror de kan ta Rock City videre.

– Men det er klart, de sier samtidig at vi må prestere før vi kan få mer.

LES: Styreleder beklaget Rock City-rot

Mye som må avklares

Vedtaket om fortsatt statsstøtte betyr at 2014-budsjettet blir på omlag 10 millioner kroner.

– Hva får dere gjort med dette budsjettet?

– Det er et godt spørsmål. Det er blant annet avhengig av hvordan arbeidet med konsolidering av museet og drifta av bygget går. Vi er veldig opptatt av å lande disse prosessene, slik at vi kan drive med det som er vår viktigste jobb, nemlig å være det nasjonale ressurssenteret for norsk pop og rock.

Rock City jobber for at Museet Midt skal overta senteret, og dette skal være avklart i løpet av året. Man håper også at kommersielle aktører kanskje overtar NTE Arena og Namsos kino.

Rock City

Styreleder Stene sier de kan vurdere å hente inn penger fra andre aksjonærer, men at det er noe de må se på sammen med eier Namsos kommune.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Tror ikke de må kutte flere stillinger

I 2012 gikk Rock City med ti millioner kroner i minus, og det ser også ut til at selskapet går med underskudd i år.

– Det er overraskende for oss at det går i underskudd, vi har ikke trodd at det skulle gå dårlig i år, sa ordfører i Namsos, Morten Stene, til NRK i august.

I fjor var det 13 årsverk på Namsos Rock City. Etter kraftige nedskjæringer er det kun fem igjen, fordelt over forskjellige deltidsstillinger. Styreleder Stene tror ikke de vil måtte gå til ytterligere stillingskutt.

– Men vi må fortsatt være veldig pengebevisst hvis vi skal få dette til å gå bra, sier han.