Målrik hyllest til Roar Strand

Rosenborg vant Roar Strands testemonialkamp 6-4.

Nesten 5000 hadde møtt opp for å se Rosenborg spille mot Tippeligaen AllStars, et lag satt sammen av spillere utplukket av Roar Strand.

RBK-legenden har bare noen treningskamper og 180 minutter med europaligafotball igjen før han gir seg som proff fotballspiller.

Torsdag ble han hedret med en testemonialkamp på Lerkendal.

Gjestene åpnet ballet

Tippeligaen AllStars tok føringen fra start med to raske skåringer av Ole Martin Årst Jan Gunnar Solli.

Men Rosenborg er ingen enkel motstander hjemme på Lerkendal, og Rade Prica (15 min.) og Morten Moldskred (21 min.) sørget for ny kontakt.

Brente straffe, fikk ny sjanse

Roar Strand gikk av banen etter 28 minutter i første omgang fordi han var sliten.

– Sånn er det i oldboys, sa Strand til stor latter fra publikum på Lerkendal.

Men noen minutter etter fikk Rosenborg straffespark og da ble Strand satt innpå igjen.

Det første straffesparket reddet målvakten, men da fikk kveldens hovedperson en ny sjanse (!) og satte ballen i nota til 3-3 (32 min.).

Video Rørende avskjed på Lerkendal

Supermann

Etter pause tok gjestene igjen føringen, denne gangen ved Erik Huseklepp.

Da det var spilt drøyt 60 minutter kom Roar Strand inn igjen og brukte få minutter på å skåre sitt andre mål, etter 67 minutter stod det 4 - 4.

Rundt ti minutter før full tid tok Rosenborg ledelsen for første gang i kampen etter skåring av Mushaga Bakenga.

Fire minutter etter sørget samme mann for nok et mål og en sikker RBK-seier 6-4.

– Rørende

Etter kampen ble Roar Strand hyllet av publikum.

– Dette var veldig rørende, sier Roar Strand til NRK.

– Det var fantastisk å spille, jeg vet ikke om dette er siste gang jeg spiller på Lerkendal.

Strand takker publikum som møtte fram til hederskampen og til alle som har støttet ham gjennom karrieren.

Rekordmann

Roar Strand er den mestvinnende spilleren i norsk fotball.

Når han nå gir seg etter en lang karriere har han 16 seriemesterskap og 5 cupmesterskap.