NRK Meny
Normal

Roar Strand ble hjerteoperert

Roar Strand ble i går ettermiddag operert ved St. Olavs Hospital etter at det ble påvist en innsnevring på en kransarterie i hjertet.

RBKs Roar Strand

Roar Strand ble hjerteoperert fredag ettermiddag.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Rosenborg-veteranen har hele sesongen slitt med tung pust, og onsdag ble han lagt inn på sykehuset i Trondheim med lettere smerter i brystet, skriver rbk.no .

* Målrik hyllest

* Skrev låt til Strand

* Roar Strand skal slutte

Innsnevring i blodåre

Overlege Ketil Holen som også er Rosenborgs lege, sier til klubbens hjemmeside at undersøkelsene av Strand viste en innsnevring i en av blodårene til hjertemuskelen.

– Han ble operert fredag, med utblokking/stenting av et trangt parti i en av hjertets kransarterier. Operasjonen var vellykket, sier Holen til rbk.no.

Den nylig pensjonerte fotballspilleren er fortsatt innlagt ved St. Olavs Hospital.

– Gleder meg til å løpe

– Jeg gleder meg til min første løpetur, og det skal ikke bli lenge til. Faktisk føler jeg meg nå så frisk at jeg vurderer ett år til, spøker Roar fra sykesengen.

Ketil Holen understreker at Strand ikke har hatt infarkt, og han vil bli helt frisk. – Likefullt, etter slike operasjoner er det meget viktig at pasienten får mest mulig ro, og det vet jeg at folk vil respektere, sier overlegen.

Roar Strand spilte sin siste kamp for Rosenborg mot Ålesund i Eliteserien 7. november. Han har slitt med å komme i skikkelig form denne sesongen, og har nærmest hanglet seg gjennom sin siste fotballsesong. Denne sesongen ble det 18 kamper for veteranen.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal