Roar og Tommy tilskuere

Roar Ljøkelsøy og Tommy Ingebrigtsen klarte ikke å kvalifisere seg til lørdagens verdenscuprenn i hopp på Lillehammer.

Roar Ljøkelsøy
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Kilde: NTB

De skuffet begge i fredagens kvalifisering. Ljøkelsøy orket bare 108,5 meter (86,4 poeng) og hadde bare åtte hoppere bak seg i vinden. Ingebrigtsen fikk bare 102,5 meter (72,1 poeng) og havnet nest sist.

– Roar leverte et hopp på nivå med det dårligste han har drevet med på trening. Da ble det for vanskelig under slike forhold. Det er aldri hyggelig når hardtarbeidende utøvere sliter sånn, men Roar har mye hopping i kroppen og kommer tilbake, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

– Tommy var bra på trening onsdag, men hoppet mye dårligere i dag og det var ikke bare de vanskelige forholdene som knakk ham i kveld, fortalte Bråthen.

Åtte norske hoppere er klare til rennstart. Anders Jacobsen var best av samtlige forhåndskvalifiserte hoppere og nummer tre av alle i kvaliken. Han hoppet 133 meter og fikk 132,0 poeng.

Anders Bardal fra Steinkjer ble nummer ni i kvalifiseringen etter et hopp på 128,5 meter. 

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .