NRK Meny
Normal

Roar Hildonen kåret til årets restauratør

Trondheim-restauranten To Rom og Kjøkken ved eier Roar Hildonen er hedret
med utmerkelsen Årets Restauratør.

Restauratør Roar Hildonen på To rom og kjøkken

Restauratør Roar Hildonen på To rom og kjøkken vant prisen som årets restauratør.

Foto: Ole Petter Klepp / NRK

– Jeg ble litt satt ut da de ropte opp navnet mitt, men det var en fantastisk morsom opplevelse. Det er en ærefull pris å motta, sier Roar Hildonen til NRK.

Prisen er et samarbeid mellom NHO Reiseliv og Norsk Hotellhøgskole ved Universitetet i Stavanger.

– Henger veldig høyt

Hildonen var en av tre finalister. De to øvrige var Jørn Lie (Gamle Raadhus og Vaaghals, Oslo) og Tom Victor Gausdal (Strand restaurant, Bærum og Smalhans, Oslo).

– For meg henger prisen veldig høyt. Dette er noe av det gjeveste jeg kan vinne fordi man er vurdert av bransjekollegaer. Dette er en anerkjennelse på at både jeg og teamet mitt har gjort noe riktig, sier Hildonen.

– Jeg ble litt overrasket over at jeg vant, fordi de to andre nominerte er meget dyktige, fortsetter Hildonen.

To rom og kjøkken

Roar Hildonen er eier av restauranten To rom og kjøkken.

Skilte seg ut

30 restaurantbedrifter var nominerte i utgangspunktet. Kriteriene for prisen er alt fra samfunnsansvar til gode måltidsopplevelser. I juryens begrunnelse står det:

«Av en håndfull kvalifiserte kandidater skilte Roar Hildonen i restaurant To Rom og Kjøkken seg ut. Spisestedet har vært et veldrevet fyrtårn i bransjen med strålende resultater både økonomisk og når det gjelder måltidsopplevelser. Partner Hildonen har med sin over 30 års erfaring i bransjen vært med å prege både resultatene, atmosfæren og staben til å yte på et jevnt høyt nivå over tid. Restauranten satser på trønderske råvarer.

De over 30 faglærte kokker og servitører som i restaurantens tiårige historie har fått sin faglige ballast her, har i tillegg til kunnskap og ferdigheter fått engasjement og glød med på kjøpet».