Rispet inn hakekors på teaterbygget

Teatersjef Kristian Seltun ser svært alvorlig på at noen har rispet et hakekors inn i et av vinduene på Trøndelag Teater.

Kristian Seltun

Teatersjef Kristian Seltun tror ikke hærverket bare er guttestreker.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Teatersjef ved Trøndelag Teater i Trondheim, Kristian Seltun, forteller at det er noen som har rispet et hakekors, en swastika, inn i et av vinduene i foajeen på teaterbygget.

– Det er en alvorlig hendelse, sier Seltun til NRK.

Viser jødisk forestilling

Trøndelag Teater har for tiden en gjesteforestilling av teaterkompaniet Wakka Wakka.

– De spiller en forestilling som omhandler holocaust. Når noen da markerer et hakekors på bygget vårt, er det er alvorlig fordi teaterets første sjef, Henry Gleditsch, ble henrettet av den tyske okkupasjonsmakten i 1942, sier Seltun.

Seltun tar også dette på alvor fordi han mener slike påfunn ikke lenger trenger å være så uskyldig som guttestrekene på 70-tallet.

– Dette synes jeg er såpass graverende at vi kommer til å anmelde forholdet på mandag. Vi kommer også til å gå igjennom det vi har av overvåkningsbilder, for dette er gjort midt i et av synsfeltene til våre kameraer. Jeg vil vite hvem som har gjort dette, sier Seltun.

– Ingen tilfeldighet

Seltun tror ikke påfunnet kun er guttestreker.

– Det er for mange parameter som faller sammen akkurat nå, og ikke minst det at vi har en forestilling på gang som tar for seg en jødisk problemstilling, sier Seltun.