Ringnes legger ned lager – flaskeøl skal pakkes 50 mil unna

Ringnes legger ned lageret i Trondheim og 40 ansatte får tilbud om jobb på Gjelleråsen i Nittedal. Flaskeølet trøndere skal kjøpe, skal fraktes nesten 100 mil før det når butikken.

E. C. Dahls

Ringnes flytter pakkelageret fra Trondheim til Nittedal. 40 årsverk forsvinner herfra.

De ansatte fikk vite om planene på et allmøte onsdag.

Nikolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes, sier at lageret på E.C.Dahls-tomta ikke lenger er egnet til en effektiv og god drift.

Nicolay Bruusgaard

Kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard

Foto: Knut Bløtekjær / NRK

– Det er ikke et tidsriktig bygg for å drive en såpass stor lagerdrift. Prosessen har vart en stund, og vi har ventet lenge på å ta en beslutning. Alternativet var å finne et nytt lokale i trondheimsområdet som vi kunne flyttet til, det har vi ikke funnet, og vi har sett på mange.

40 ansatte

40 ansatte rammes, og noen av dem har arbeidet der i over 40 år. Ifølge hovedtillitsvalgt Lars Ivar Fiksdal har de ansatte vært klar over dette en stund, men at det først sank inn da beskjeden kom onsdag ettermiddag.

lars Ivar Fiksdal

Hovedtillitsvalgt Lars Ivar Fiksdal har jobbet i bedriften siden 1994

Foto: Knut Bløtekjær / NRK

– Det var ikke akkurat noen jubel. Det var ganske stille. Vi har hatt kniven på strupen siden Coca Cola forsvant i 1998. Da ble folk sagt opp, og det fulgte oppsigelser tett etter det òg. Så Ringnes har bare sjåfører i Trondheim etter dette.

– Det er ingen morsom beskjed å gi, og det er i hvert fall ikke en morsom beskjed å få. Så vi har full forståelse hvis det er en del som er veldig skuffet akkurat nå, sier Bruusgaard.

Les mer om Ringnes - E.C.Dahls bryggerier:

Sendes til Gjelleråsen og tilbake

Det skal fortsatt brygges Dahls-øl i Trondheim. Men ølet som tappes på glassflasker i byen i dag, skal sendes til Gjelleråsen i Nittedal for å pakkes og ekspederes, for så å sendes ut til kundene. Svært mange av disse er fortsatt i Trondheim og Trøndelag.

Kjøreavstanden mellom bryggeriet ved Nyhavna og Ringnes på Gjelleråsen er 976 kilometer, altså nesten 100 mil.

Nå har jeg utdannelse i logistikk, og vi lærte ikke det der på skolen, for å si det sånn. Det er en helt ny vri, sier Fiksdal.

Oppsigelsene gjelder fra 1. oktober.