- Veldig solid!

Ranheim brukte bare 26 minutter på å punktere kampen, og valset regelrett over Kongsvinger. Aasmund Bjørkan hevder det gode kantspillet er en del av nøkkelen til suksessen.

Foto Ranheim-Kongsvinger
Foto: Eivind Stuevold

Den første scoringen kom allerede etter sju minutter. Michael Stilson herjet ute på høyrekanten og fikk lagt inn mot boksen hvor Reginiussen kom stormende i stor fart. Han var både effektiv og heldig, og satte ballen i mål til 1-0.

Ranheim var lynraske til å utnytte feilene i Kongsvingers angrepsspill. Hjemmelaget produserte flere store sjanser og fikk ballen til å trille fort og presist på kunstgresset.

2-0 kom på dødball etter 23 minutter. Igjen var det Stilsons driblerier som skapte problemer ute på høyrekanten. Han ble felt, og fikk et frispark som Eirik Malmo ekspederte. Inne feltet raget Vegard Voll over alle i lufta og stanget ballen utagbart i mål.

Før jubelen hadde lagt seg var Jo Sondre Aas på pletten mot et fullstendig utspilt KIL-forsvar. Han rundet keeper og skulle bare prikke ballen inn i det han ble felt. Straffesparket var soleklart, men dommer Håvard Hakestad sparte det røde kortet.

Robert Stene var uansett sikker fra krittmerket. 3-0 etter 26 minutters spill.

Video Ranheim-Kongsvinger

Se målene her!

Jo Sondre Aas var også utrolig nære scoring flere ganger i kampen. Den største muligheten kom etter 34 minutters spill etter glitrende kombinasjoner på venstrekanten. Aas var millimeter fra å prikke ballen i nettet.

Gjestene fra Kongsvinger gikk til pause uten å ha produsert en eneste skikkelig målsjanse og var i realiteten fullstendig sjanseløse også i 2. omgang.

RIL kontrollerte det hele og fortsatte å skape farligheter. I sluttminuttene satte Robert Stene den definitive spikeren i kista da han banket ballen i mål, knallhardt via Kongsvingerback Gøran Wigum. Stenes niende mål denne sesongen.

«Perry» var imponert

Fjorårets RIL-trener Per Joar Hansen så kampen fra tribunen og var imponert over spillet til Ranheim.

– Dette var meget bra. De gikk ut og dominerte fullstendig fra første spark. Hele laget leverte en veldig god innsats og jeg synes utviklingen fra i fjor har vært veldig fin. En kjempekamp som var arti å se!

Kaptein Ivar Sandvik er godt fornøyd med Ranheims hjemmespill, men innrømmer at Ranheim er et kunstgresslag.

– Det meste stemmer på hjemmebane ja. Vi har vært dårlige på natugress på bortebane. Men hjemme på eget kunstgress stemmer spiller vi ut motstanderne når vi får fart på ballen. Det er ingen tvil om at vi er bedre på kunstgress.

Også kapteinen synes laget har utviklet seg siden i fjor.

– Vi er blitt et mye mer spillende lag. I fjor slo vi mye langt og var kanskje litt usikre på nivået. I år kjenner vi motstanderne bedre og vi tør å holde ballen mer i laget, å spille langs bakken.

Balltrygt

Aasmund Bjørkan hevder den ballbesittende stilen er mer en strategi enn et gjennomgående mønster.

– Å holde ballen i laget er en strategi vi tar i bruk når vi føler vi har spillere som kan dominere kampene. I dag så vi et veldig balltrygt lag med gjennombruddskraft både på kantene og sentralt.

Og Bjørkan trekker frem nettopp Ranheims kantspill som en nøkkel til suksessen.

– Spissene våre var gode både offensivt og defensift og forsvaret gjorde en god jobb, men mye av grunnen til at vi lykkes så godt er et etablert og effektivt kantspill. Vi straffer dem knallhardt og punkterer i grunn kampen etter halvspilt 1. omgang. Veldig solid rett og slett!

Ranheim ligger fremdeles på 2. plass, ett poeng bak Sandnes Ulf, og sikret seg i dag en tre poengs luke til Sandefjord som har 3. plassen.