NRK Meny
Normal

Kontret Mjøndalen i senk

Ranheim banket Mjøndalen og kapret toppen av tabellen i 1. divisjon. - Kjempeartig! Jeg har ikke ledet serien siden i 1993 med Bodø/Glimt, sier Aasmund Bjørkan.

Video Ranheim utligner

Finn Magnus Johannesen scoret to da Ranheim banket Mjøndalen.

Foto: Nyhetsspiller

Det var bortelaget som hadde mye av ballbesittelsen utover i første omgang, men et godt defensivt organisert Ranheimlag ventet ut motstanderen, klarerte og satte i gang lynraske kontringer.

1-0 kom etter 20 minutter. En vital Finn Magnus Johannesen fikk dratt seg fri på høyrekanten, tok med seg ballen i stor fart inn i boksen og lobbet over Rotevatn i MIF-målet.

– Det var et heldig mål. Det var egentlig et innlegg. Jeg så Oviasu var ledig foran mål og forsøkte å treffe han, men ballen gikk via en MIF-forsvarer og i mål.

– Flaks?

– Ingen tvil om det.

Flaks eller ei. Ranheim hadde mer og mer kontroll utover i kampen, og vartet etter hvert opp med flere farlige kontringer.

Like før pause var trioen Krogstad, Oviasu og Aas i farta. Etter raskt spill i lengderetningen kunne Jo Sondre Aas enkelt ekspedere et flott innlegg fra Daniel Krogstad bak en utspilt Mjøndalenkeeper. 2-0 etter forbilledlig kontringsspill.

For det var nettopp hurtigheten i kontringene som skilte de to lagene. Mjøndalen ble stående og stange mot etablert forsvar, og tapte duell på duell inne i Ranheims sekstenmeter.

RIL derimot evnet å snu spillet hurtig, og var mye farligere når sjansen bød seg.

3-0 kom nemlig også på kontring, seks minutter ut i 2. omgang. En mye involvert Osei Oviasu vant en duell ved første stolpe, bak kom Finn Magnus Johannesen som nok en gang pirket ballen bak keeper.

En lettet tomålscorer Johannesen kan dermed notere seg serieledelse etter ni kamper.

Video Ranheim-Mjøndalen 3-0

Se høydepunktene fra kampen Ranheim-Mjøndalen

– Var det en planlagt strategi å satse på kontringer?

– Vi vet at vi vil få rom for å kontre på dem hvis vi venter dem ut. Det er ikke noe vi trener spesielt på eller legger i game-plan, men vi vet vi er gode på kontringer. Derfor kjører vi fullt og helhjertet på de mulighetene vi får.

– Hvordan føles det å lede serien?

– Vi trives på toppen! Nå viser vi uke etter uke at vi er på nivå med de lagene vi møter. Vi stiller til hver eneste kamp for å vinne. Hittil har vi ikke tapt og da havner vi høyt oppe på tabellen. Samtidig er serien så jevn at et tap vil raskt føre oss ned til midten av tabellen igjen.

Aasmund Bjørkan var naturlig nok også godt fornøyd med tre poeng.

– Vi skaper masse sjanser og scorer flotte mål, det var en kjempeartig kamp i dag! Vi kjenner alle motstanderne ganske godt og konsentrerer oss først og fremst om oss selv. Vi ønsker å ha en stigning i våre prestasjoner fra kamp til kamp, og det klarte vi i dag.

– Det har blitt mye uavgjort for Ranheim i år, men i det siste har trepoengerene begynt å komme, har det løsnet offensivt nå?

– Kanskje? I begynnelsen av sesongen vil det alltid være tett og tøft. I dag ser vi at laget er i flytsonen, vi får litt høyere tempo på ballen, og da vises forskjellen på lagene bedre.

– Hadde du regnet med å ligge på toppen av tabellen etter ni kamper?

– Nei. Det er kjempeartig! Jeg har ikke ledet serien siden i 1993 med Bodø/Glimt. Det er lenge siden, så det er selvsagt veldig artig. Nå skal vi kose oss som serieledere i ei uke, og samtidig jobbe hardt mot tre viktige kamper i neste uke, hvor mye kan snu. Det som er viktig for oss er å heve prestasjonen fra kamp til kamp. Klarer vi det har vi et kjempegodt lag.

PS: Ranheim leder 1. divisjon med totalt 17 poeng. Bryne ligger på andreplass med 15 poeng. Ranheim spiller neste kamp borte mot Hødd den 13. juni.