Hopp til innhold

Rihanna falt for trøndersk design

Den amerikanske popstjernen Rihanna plukket med seg Berits kjole da hun var i Oslo sist.

Rihanna i Telenor Arena

Superstjernen Rihanna tok med seg en kjole fra Berit Hjelde hjem, etter sitt forrige norgesbesøk. Her fra en konsert i Telenor Arena i 2013.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Verdalskvinnen Berit Hjelde har en fortid i Brasil, hvor kvinner skal være feminine og vise formene sine. Etter å ha jobbet som eiendomsmegler i Sør-Amerika i fem år, dro Berit hjem til Verdal i 2011 for å starte sin egen bedrift.

Med merket «By Berit Hjelde» gjør hun suksess med sine designerkjoler, skriver Trønder-Avisa.

Mer former

Hun henter inspirasjonen til kjolene fra Sør-Amerika.

– Den er laget slik at kvinner med former skal tørre å kle seg mer feminint, og den har hold-in-effekt, sier hun til Trønder-Avisa.

Flere norske kjendiser har brukt Berits kjoler. Henriette Steenstrup brukte en av dem som programleder på Gullruten i fjor, bloggeren Camilla Pihl, samt flere av Idol-deltakerne.

Superstjerne plukket ut kjole

Den mest kjente personen er derimot den amerikanske superstjernen Rihanna, som valgte å ta med seg en kjole hjem fra sitt forrige norgesbesøk.

– Det var fem kjoler som var valgt ut av en stylist som jobbet for hotellet The Thief da hun var der. Det ble laget såkalte «goodiebags», men artistene tar jo bare med det de liker. Hun tok med seg kjolen min. Det er kult, sier Hjelde til Trønder-Avisa.

Siste fra Trøndelag