Beregn 350 g rå ribbe per person.
Tilbered ribba dagen før den skal spises.
Skjær gjennom svoren, og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp svoren parallelt med beina, så vil det bli lettere å skjære fine biter etter steking.
Gni inn ribba med salt og pepper 1 - 2 dager før steking. La den ligge kjølig. Krydderet vil trekke inn i ribba og gi en bedre smak på kjøttet.
Legg ribba i langpanne med svoren opp. Legg en asjett under. På det viset blir ribba høyere på midten, og smelta fett renner bort fra ribba. Når du "bygger opp" ribba på denne måten må du passe på at den ene siden ikke blir høyere enn den andre. Hell på ca. 2 dl vann i langpanna. Dekk ribba med aluminiumsfolie. Nå er alt klart for damping og steking.
Forvarm ovnen til 200 grader. Sett den foliekledde langpanna med ribba og vannet midt i ovnen i ca. 1,5 time. Ribba skal være nesten ferdig stekt. Ta vare på krafta etter stekingen. Det skal brukes til saus/ribbefett. Ribba dekkes til og avkjøles til dagen etterpå.
Dagen etterpå skjæres ribba i passe biter og legges i langpanne. Svorsiden skal være opp.
Forvarm ovnen til 200 grader. Sett ribba midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta ut ribba, og ta vare på fettet som ligger i langpanna. Skru opp temperaturen på ovnen til 230 grader. Sett ribba i ovnen i ca. 15 minutter til svoren blåser seg opp og blir sprø. Følg med så du ikke brenner svoren. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, så kan disse dekkes med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brent.
Ribba serveres med poteter, stekesjy eller saus, surkål eller rødkål, svisker, epler, lefse, rørt tyttebær, medisterkaker og julepølser.