71-åring erkjenner ikke straffskyld

71-åringen som er tiltalt for drapet på en 69 år gammel mann i Selbu i november i fjor, erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet i dag.

Befaring Selbu

Retten er på befaring på tomten til den tiltalte 71-åringen i Selbu.

Foto: Ingar Lien

Nå er retten på befaring i huset til 71-åringen i Selbu, der drapet skjedde den 9.november i fjor.

Den 71 år gamle mannen fra Selbu erkjente ikke straffskyld da han møtte i Sør-Trøndelag tingrett i formiddag.

Mannen er tiltalt for forsettelig knivdrap på en 69 år gammel kamerat fra Malm. På spørsmål om hvordan han stiller seg til tiltalen svarte han «ikke skyldig».

Tiltalte ønsket å forklare seg for lukkede dører, men han fikk nei fra retten.

(saken fortsetter under bildet).

Selbu-drapet

71-åringen erkjente ikke straffskyld da rettsaken startet i Sør- Trøndelag tingrett i dag.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK

71-åringen forklarer at han og avdøde hadde planer om å kjøpe et hus sammen. De hadde vært og sett på et hus tidligere, men på drapskvelden ble det krangel om planene.

Tiltalte husker ikke hva krangelen dreide seg om, men han forklarer at de begynte å drikke alkohol i fire- tiden. Alle tre personene i huset ble beruset, og et par timer etter drapet hadde tiltalte over to i promille.

Det var tiltalte selv som ringte politiet og fortalte at det hadde skjedd en ulykke hjemme hos han 9. november i fjor. Avdøde og tiltalte har vært kamerater i årevis.

Husker ingenting

Tiltalte tilstod først drapet, men trakk senere tilståelsen tilbake. Nå sier han at han ikke husker noe av det som skjedde.

Den drepte 69-åringen var hos kameraten for å hente campingvognen sin da drapet skjedde. Han etterlater seg tre voksne barn.

NRK Trøndelag kommer tilbake med mer om denne saken.