Rekordvarme i Trondheim

Mandag 24. februar ble den varmeste februardagen noensinne målt i Trondheim. Årets vinter i Midt-Norge og Trøndelag er alt annet enn innenfor normalen.

Mandag 24. februar ble den varmeste februardagen noensinne målt i Trondheim. Årets vinter i Midt-Norge og Trøndelag er alt annet enn innenfor normalen.

Barna i Sverresborg friluftsbarnehage er vanligvis i marka med ski eller akebrett på denne tida av året. Nå er det spikkekniver og klatretau som er med. (Foto: Øivind Haugen, NRK)

Årets vinter, eller mangel på den er historisk i Trøndelag. Klokka 13 mandag ble det målt 11,1 grader og det er det varmeste som noensinne er målt i februar i Trondheim.

Tone Skjæret

Tone Skjæret er pedagogisk leder i Sverresborg friluftsbarnehage.

Foto: Øivind Haugen / NRK
Sverresborg friluftsbarnehage på tur i Bymarka

Når det ikke funker med verken ski eller akebrett i en av Byåsens beste akebakker så må barna i Sverresborg friluftsbarnehage ty til andre aktiviteter.

Foto: Øivind Haugen / NRK

Verken akebrett eller ski i bakken

Sverresborg friluftsbarnehage er på tur til en av Byåsens beste akebakker, men verken akebrett eller ski blir tatt i bruk.

– En veldig spesiell vinter for oss. Vi er vant til å gå på ski eller ake med brett med ungene hver dag på denne tida av året, sier Tone Skjæret som er pedagogisk leder i barnehagen.

Og det er ikke bare varmerekord som er satt denne vinteren, så langt i år er det langt under normalen for nedbør i Midt-Norge. Det har bare kommet ti prosent av vanlig nedbør.

Verken votter eller skjerf

Det er enklere med påkledningen i den varme vinteren. Votter og lag på lag med klær er unødvendig.

I stedet for vinteraktiviteter er ungene opptatt med å lære seg å spikke og klatring i trærne i området. Men klatretau og spikkekniver byttes gjerne ut med snø.

– Vi har det fint her, men jeg må jo si at vi fortsatt håper på litt snø før vinteren tar slutt, sier Tone Skjæret.