NRK Meny
Normal

Rekordtid og rekordpåmelding i Storsylen opp

Det ble satt flere rekorder under årets utgave av Trøndelags tøffeste motbakkeløp.

Storsylen opp

Storsylen opp satte ny deltakerrekord og ny løyperekord.

Foto: Knut Erling Flataker

Med både rekordtid og rekord-påmelding vår årets Storsylen opp en stor suksess. Løpet blir av mange betegnet som Trøndelags tøffeste motbakkeløp

– Det gikk veldig bra. Jeg er kjempeimponert over alle som var med. Det var godt over 500 mennesker som var involvert. Det sier litt om hvor populært det har blitt, sier ildsjel Niklas Dyrhaug til NRK.

– Oppmøtet viser at vi har et godt rykte og at mange kommer igjen. Vi er kjempefornøyd med gjennomføringen, sier arrangementsansvarlig Mari Aas.

Et kjempefelt

Storsylen opp er ett av flere motbakkeløp som er med i Norgescupen 2014. Løpet har en stigning på 1000 høydemeter og er 11 km langt.

Dyrhaug

Niklas Dyrhaug var strålende fornøyd med både oppmøtet og eget resultat i Storsylen opp.

Foto: Knut Erling Flataker

Torstein Tengsareid var først til topps i herreklassen på tiden 1:10:10 og Kirsten Melkevik vant dameklassen på tiden 1:22:50. Begge tidene er løyperekorder.

– Det var et kjempefelt i år med mange av de beste motbakkeløperne i landet. Heatet fungerte som et uttak til EM i motbakkeløp. Både han som ble nummer en og to skal sannsynligvis være med i EM, sier Dyrhaug.

Dyrhaug nummer tre

Nummer to i herreklassen ble Johan Bugge, mens Dyrhaug tok tredjeplassen. Anne Nevin ble nummer to i dameklassen. Dyrhaug er fornøyd med egen innsats, men innrømmer at han gjerne skulle blitt nummer to.

– Hadde det vært to hundre meter til så skulle jeg ha slått han. Jeg er nok litt for tung til å henge med helt i toppen, men hadde jeg slanket meg noen kilo er jeg helt sikker på at jeg skulle blitt hard å slå, sier Dyrhaug.

Løpet går fra Nedalshytta i Tydal og opp til Storsylen som ligger 1762 m.o.h. og er Sør-Norges høyeste grensefjell.