Hopp til innhold
Brann i Fossbrenna, Namsos
Foto: Espen Sandmo / NRK

Rekkehusbrannen i Namsos

Oppsummert

15. mai i 2017 ble flere leiligheter i et rekkehus i Fossbrenna i Namsos ødelagt i en brann. Ei kvinne først i 20-årene er tiltalt for å ha startet brannen.

 • Dømt for rekkehusbrann

  En kvinne i 20-årene er i Frostating lagmannsrett dømt for å ha vært grovt uaktsom da hun startet en rekkehusbrann i Fossbrenna i Namsos i mai 2017. Hun må betale 400.000 kroner i erstatning, og er i tillegg dømt til 16 dagers betinget fengsel. Kvinnen ble frifunnet i Namdal tingrett.

 • Ankesak etter Fossbrenna-brannen

  I dag begynner ankesaken etter Fossbrenna-brannen i Namsos i 2017, i Frostating lagmannsrett. I fjor høst ble en kvinne frifunnet av Namdal tingrett for å opptrådt grovt uaktsomt i forbindelse med at brenning av hageavfall kom ut av kontroll, og et rekkehus ble totalskadd i brann. I tingretten mente fagdommeren at kvinnen var skyldig, men meddommerne stemte for frifinnelse. Blir hun dømt risikerer kvinnen å måtte betale en millionerstatning.

  Brann i Fossbrenna, Namsos
  Foto: Tariq Alisubh
 • Ber om at kvinnen frifinnes

  Forsvarer Siw Bleikvassli legger ned påstand om at den tiltalte kvinnen må frikjennes. Subsidiært må hun behandles på mildeste måte. Bleikvassli ber retten fastsette erstatningen etter eget skjønn. Deretter avsluttes rettsforhandlingene. Dom i saken er ventet senere.

 • Mener erstatningskrav må reduseres

  Forsvarsadvokaten mener retten må redusere erstatningskravet overfor den tiltalte kvinnen. Siw Bleikvassli viser til flere saker hvor domstolene har gjort det. – Den tiltalte vil med renteutgifter starte voksenlivet med en gjeld på rundt 15 millioner kroner når hun er ferdig med å studere. Det vil gjøre henne til en evig gjeldsslave, og det er bare hvis hun vinner i Lotto at hun kan betale kravet, sier Bleikvassli i prosedyren. Hun mener tingretten må redusere kravet ned til fire-fem prosent av det totale erstatningskravet til ca. 500.000 kroner.

 • Manglet erfaring med å tenne bål

  Siw Bleikvassli viser til at kvinnen ikke hadde erfaring med å tenne bål, og at hun var veldig ung da brannen oppstod. – Det var nok en uaktsom handling, men den var ikke grov. Hun regnet ikke med at hele rekkehuset skulle brenne, understreker advokaten.