Reitan tapte millionstrid mot slektninger

Nå advarer tidligere eier av Norsk Kylling på Støren, familien Østhus, andre mot å gjøre forretninger med Reitangruppen.

Reitan Kylling

Ole Robert Reitan og Reitan-familien tapte mot Østhusfamilien i striden om Norsk Kylling.

Foto: Monatsje / NRK/Scanpix

Etter at Rema 1000 tok over eierskapet i kyllingslakteriet kom de med en rekke beskyldninger om at det var jukset med tall og verdier på flere områder under Østhus sin ledelse, skriver Dagens Næringsliv.

Reitangruppen saksøkte Østhus for 400 millioner kroner i erstatning, men nå har den tidligere eieren vunnet fram på alle punkter i retten.

– Det forhold at Reitan bevisst har valgt å henge ut mine foreldre med svært alvorlige påstander, bare for å prøve å tiltvinge seg et prisavslag på Norsk Kylling er svært grovt og sier mye om Reitan-systemets verdigrunnlag. Dette har redusert livskvaliteten til mine foreldre vesentlig de to siste årene. Det er derfor godt at tre høyt kvalifiserte dommere nå har slått fast at det ikke var grunnlag for de alvorlige anklagene, sier Bernt Østhus til Dagens Næringsliv.

LES: Norsk Kylling politianmeldt

Advarer alle

Østhus er firmenning til Rema-sjef Ole Robert Reitan. Han uttaler seg på vegne av hele familien. Han mener Reitan-gruppens fremgangsmåte i saken er typisk for hvordan de opptrer ovenfor forretningspartnere.

– De har en type forretningsmoral som sier at de vil gå etter alle forretningspartnere de mener å ha en teoretisk mulighet til å få penger ut av, om de mener de kan fremme et krav. En mindre ressurssterk aktør enn hva vi er kunne tapt en slik sak. Jeg advarer alle mot å gjøre forretninger med Reitan-gruppen, sier Østhus.

LES: Fant listeriabakterier i Rema-kylling
LES: Vil stevne Norsk Kylling

Reitan-gruppen: – Skuffet

Rema-sjef Ole Robert Reitan ønsker ikke å kommentere saken, men direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Rema 1000, Mette Fossum Beyer ga følende svar på Østhus' påstander til Dagens Næringsliv:

«Vi er skuffet og overrasket over resultatet. Det er ingen mulighet for å anke en voldgiftsdom – derfor må vi ta resultat til etterretning. Etter oppkjøpet har vi lagt ned en betydelig innsats og ressurser i å rydde opp i det vi mener var en rekke lovbrudd ved Norsk Kylling, og tar derfor sterk avstand fra Bernt Østhus sine påstander.»

LES: Gransker egen kyllingfabrikk