Reitan kjøper Trondheims eldste hotell

Thon selger 110 år gamle Britannia hotell i Trondheim til Reitan. Fra neste sommer stenges hotellet i halvannet år for oppusning.

Odd Reitan

EN BARNDOMSDRØM: Odd Reitan er strålende fornøyd med å ha kjøpt Britannia Hotell.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Thon Hotellbygg AS har solgt alle aksjer i Britannia Eiendom AS (Britannia Hotel i Trondheim) til E. C. Dahls Eiendom AS. Thon Hotels vil fortsette å drive hotellet fram til 01.07.2016.

Deretter avsluttes driften, og hotellet stenges for en periode, skriver Thon-kjeden i en pressemelding.

– Det er en stund siden det er gjort noe med ordentlig med hotellet, så vi har tenkt å foreta en skikkelig restaurering. Vi forventer å bruke over en halv milliard kroner på oppusning. Det er «jålepenger», men jeg synes Trondheim fortjener en diamant som Britannia, sier Odd Reitan til NRK.

– En barndomsdrøm

Britannia Hotel

TRONDHEIMS ELDSTE: Thon har solgt Britannia til E.C Dahls Eiendom AS, som skal pusse opp hotellet.

Foto: Roar Hansen

Reitan forteller at det nå er en langvarig drøm som går i oppfyllelse, og innrømmer at oppkjøpet er mer kjærlighet enn business.

– Siden jeg var 14 år og var i Palmehaven på Britannia har jeg drømt om å kjøpe hotellet, sier Reitan.

Skal pusses opp

Det er forventet at hotellet holdes stengt i en periode på 15–18 måneder i forbindelse med oppusningen. Ifølge pressemeldingen har E. C. Dahls Eiendom AS sammen med sine eiere i Reitangruppen store planer som blant annet kan omfatte riving og gjenoppbygging av deler av eiendomsmassen.

– Man har snakket om å pusse opp, og da har man blitt enig om at Reitan skal pusse opp. Det er ikke umulig at vi går inn igjen på driftssiden når arbeidet er ferdig, sier konserndirektør for hotell og restaurant i Olav Thon gruppen, Morten Thorvaldsen.

Jobber med å hjelpe de ansatte

Om lag 150 personer jobber på hotellet og Thon forteller at det nå jobbes med å finne en løsning for dem.

– Vi prøver å hjelpe de ansatte så mye som mulig og vi har et eget team som jobber akkurat med dette. Om en ukes tid har vi ting litt mer klart, sier Thorvaldsen.

Ærverdig hotell

Britannia er et klassisk hotell som har hatt et noe høytidelig og borgerlig preg over seg. Det er viden kjent for den legendariske Palmehaven.

Hotellet åpnet i 1897 og ligger sentralt i byen.