NRK Meny
Normal

Reiser hjem til begravelse

Petter Northug korter ned høydesamlingen i Val Senales for å rekke begravelsen til sin farmor Liv.

Petter Northug

Petter Northug avbryter skisamlingen for å dra i begravelse.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Liv Northug døde tirsdag denne uka, 86 år gammel, skriver Trønder-Avisa .

Et siste farvel

Petter Northugs farmor døde etter lengre tids sykdom, og familien skal ta et siste farvel fra Vestvik kirke tirsdag i neste uke.

Northug er for tiden på høydesamling i italienske Val Senales med landslaget. Mens resten av landslagskollegene avslutter samlingen fredag, har planen hele tida vært at Northug skulle være igjen til tirsdag.

– Et nært forhold

Etter farmorens bortgang, har han bestemt seg for å avbryte samlingen mandag, for å rekke begravelsen. Petter og resten av familien er selvfølgelig veldig triste.

– Han var veldig knyttet til besteforeldrene, som bodde her på gården i Framverran. De var mye sammen og hadde et veldig nært og godt forhold, sier pappa John Northug til Trønder-Avisa.

Boka lanseres

John Northug er manager og talsmann for sønnen Petter. Han bekrefter at lanseringen av Petter-boka «Jakten på dyret» likevel går som planlagt i neste uke.

Boka er skrevet av den tidligere journalisten Otto Ulseth, og skal presenteres i Trondheim onsdag 3. november, dagen etter begravelsen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.