NRK Meny
Normal

Reginiussen klar til å ta ansvar

RBK-kaptein Tore Reginiussen kan være en av dem som får mer ansvar på landslaget i Brede Hangelands fravær.

Tore Reginiussen

Tore Reginiussen er klar til å gjøre sitt beste om han blir kaptein på landslaget.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

På tirsdag ga Brede Hangeland seg på landslaget. Etter 91 landskamper fordelt på 12 år følte Crystal Palace spilleren at nok var nok.

Tore Reginiussen har vært stopperpartner med Hangeland på landslaget og synes det er synd for det norske landslaget at Hangeland nå gir seg.

– Det er synd for oss og det norske landslaget. Han har vært en bauta der i mange år og en av de virkelig store i norsk fotball. Det er et stort tap for landslaget, absolutt, sier Reginiussen til NRK.

– Håper og tror det blir meg

Tore Reginiussen er kaptein i Rosenborg. Han er klar til å ta samme rolle og lederansvar også på landslaget.

– Når han nå slutter er vi helt avhengige av at andre tar steget opp og blir lederskikkelser på landslaget, sier Reginiussen.

– Hvem kommer opp og tar lederansvar? Er det deg?

– Jeg håper og tror det blir meg. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste. Jeg har en ganske lik rolle i Rosenborg ved å være kaptein, men forhåpentligvis er det flere som ønsker å ta det, avslutter midtstopperen.

– Vil ta tid

NRKs fotballekspert tror det vil ta tid før landslaget finner en liknende ledertype som Hangeland. Han håper at flere vil ta ansvar i 33-åringens fravær.

– Det finnes ikke veldig mange som Brede Hangeland. Han har stått frem i hele sin karriere, så det tar nok litt tid før vi får en som han, sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken.

– Gunstig med elleve kapteiner

Hangeland, som nå spiller for Crystal Palace, beskriver et landslag der han selv har vært den klare og tydelige lederen. Nå håper han et landslag med flere ledertyper kan ta Norge til neste nivå.

– For å si det litt flåsete så er det generelt gunstig med elleve kapteiner på banen. Det er det som er det beste, at alle tar ansvar for mer enn seg selv, sier Hangeland før den rutinerte stopperen forklarer videre:

– Veldig gode lag har alltid flere enn en leder i laget. De har minst en i hver lagdel som står på og har et vidsyn som er større enn seg selv. Det er en viktig suksessfaktor på landslaget at flere tar den rollen der, sier den avtroppende lederen.