NRK Meny
Normal

Reddet ned fra fjellet

Et søskenpar på 75 og 78 satt værfast i fjellhytte i over ett døgn.

Vanskelige forhold

Det var vanskelige forhold under redningsarbeidet i Tydal i går.

Foto: Fjellredningen Tydal

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

På onsdag søkte fem personer ly for uværet i Ramsjøhytta i Tydal i Sør-Trøndelag. Blant dem var et søskenpar på 75 og 78 år.

70-åringene skulle gå "Norge på tvers" fra Stjørdal til Stugudal, men turen fikk en ufrivillig stopp ved Ramsjøen, skriver Nea Radio.

De tre andre var en nordmann og to engelskmenn.

Onsdag kveld måtte fem scooterpatruljer gi opp forsøket på å få skiløperne ned fra fjellet på grunn av snø og vind. Torsdag morgen fortalte de på telefonen at været var dårligere enn noen gang.

Vanskelige forhold

Også torsdag var forholdene for en redningsaksjon vanskelig, men på ettermiddagen dro seks scooterpatruljen på nytt avgårde.

Denne gangen gikk det bra.

– Styggværet til tross, alle de fem kom velberget ned til bygda i 20-tida torsdag kveld, forteller operativ leder Bjørge Aas i Fjellredningen Tydal.

Dårlig sikt

Det har vært uvær i hele Trøndelag de siste dagene, også ved Ramsjøen.

Foto: Fjellredningen Tydal

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.