Normal

– Han hadde ikke greid å ligge mye lenger i sjøen

Frivillige reddet en mann som falt i sjøen i Hommelvik i Sør-Trøndelag søndag.

Knut Lervik og Geir Arne Sjøhagen

Knut Lervik og politiets innsatsleder Geir Arne Sjøhagen.

Foto: Tor Aage Hansen

- Det første jeg gjorde var å ringe bort i båthavna vår. Jeg visste det var folk der som hadde båt, forteller Knut Lervik.

Like før klokken 13 søndag oppdaget han en mann som hadde havnet i vannet om lag 300 meter fra land. Mannen falt i sjøen fra ei jolle i det han skulle entre ei skøyte.

– Samtidig varslet jeg politiet. Det var om å gjøre å få mannen opp av sjøen så fort som mulig, forteller Lervik til NRK.

15 minutter i sjøen

Fire personer var med i båten dro ut for å redde mannen. Sammen fikk de ham om bord. Mannen ble liggende i sjøen i et kvarters tid før han ble reddet.

– Det var veldig godt å se at det gikk så fort. Etter min vurdering hadde han ikke klart å ligge mye lenger i sjøen, sier Lervik.

Småbåthavna i Hommelvik

Mannen ble brakt til land ved småbåthavna i Hommelvik.

Foto: Tor Aage Hansen

Da politiet fikk melding om mannen i vannet ble Hovedredningssentralen ble varslet. Både redningshelikopter, ambulanse og brannvesen ble kalt ut.

Men det var altså de frivillige på stedet som kom først til og fikk reddet mannen. Etter at han var brakt i land ble mannen sendt til en sjekk ved legevakta i Stjørdal.

– Kan ikke få rost dem nok

Politiet roser de som var med på å redde mannen.

– Det har vært flere redningsaksjoner i helgen der folk stiller frivillig opp. Vi setter utrolig pris på det, vi kan ikke få rost dem nok, Leif Berglund, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.