Redd vannlekkasjen kan føre til mer trøbbel

Ved Sykehuset Levanger har de fremdeles ikke full oversikt over skadene etter den kraftige vannlekkasjen fredag kveld. Det er uvisst om mye teknisk utstyr kan få problemer på grunn av fuktigheten.

CT-maskin

Tor Ivar Stamnes har hatt beredskap ved sykehuset natt til lørdag. Han sier de ikke har full oversikt over alle skadene hittil.

Foto: Terje Næss

Det var fredag kveld at Sykehuset Levanger måtte evakuere pasienter etter en større vannlekkasje. Vann på 75 grader fosset ut, og over 200 kvadratmeter ble berørt.

Vannet gikk stort sett i veggene, og lekkasjen startet i fjerde etasje.

– Må skifte flere takplater

Kvalitetssjef ved i Helse Nord-Trøndelag, Tor Ivar Stamnes, har fulgt situasjonen nøye.

– Det er fremdeles for tidlig å si noe om det totale skadeomfanget. Det vi vet er at flere takplater i ulike avdelinger må skiftes, men vannet må tørke før vi kan starte dette arbeidet, sier han til NRK lørdag morgen.

Flere pasienter ble fredag evakuert fra medisinsk avdeling, men disse fikk etterhvert komme tilbake.

Møte på søndag

Nå er det stor usikkerhet om ei CT-maskin til omtrent 20 millioner kroner kan være i fare på grunn av fuktigheten i rommet.

– Denne røngtenmaskina tåler ikke noe særlig med fukt, og vi har et firma som driver med avfukting inne på sykehuset nå, sier Stamnes.

Søndag klokken 17.00 vil sykehuset ha et møte for å finne ut om CT-maskina igjen kan settes i drift.

– Dersom man finner ut at dette ikke går, så vil det påvirke pasientene. Da må vi bruke den andre maskina, som vi vanligvis bruker til vanlige undersøkelser, til traumepasienter, sier kvalitetssjefen.

– Kan bli problemer i ettertid

Stamnes er også spent på det tekniske utstyret.

– Enn så lenge har alt fungert greit, men vi vet jo at fuktskader kan komme i ettertid, og da er mye teknisk utstyr i fare, sier han.