NRK Meny
Normal

Frykter lederkonflikten ødelegger Rock City

Lederkonflikten vil ta livet av Rock City, mener Høyre i Namsos. Styret vil kaste daglig leder Åsmund Prytz, men han nekter å gå frivillig. Dermed kan saken havne i rettssystemet.

Rock City Namsos

SVs Tom Verpe frykter at leder-konflikten kan havne i rettssystemet og dermed koste Rock City dyrt. Han mener det er styret i selskapet som bør gå.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Både Høyre og SV i Namsos er nå usikre på om Rock City har ei framtid. Styret har ønsket å sparke daglig leder Åsmund Prytz siden i sommer, på grunn av uenigheter om retningen videre for selskapet. Men daglig leder nekter å gå frivillig.

– Jeg er både rystet og fortvilet. Vi trodde vi hadde Rock City under kontroll, og så får vi en lang og uklar diskusjon i media om ledelsen av selskapet, sier gruppeleder for Høyre i Namsos, Tom Collett Prytz.

Tom Collett Prytz

Høyres gruppeleder Tom Collett Prytz fortviler over krangelen i Rock City AS.

Foto: Høyre

Åsmund Prytz

Daglig leder i Rock City, Åsmund Prytz, nekter å gå av frivillig.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Rock City i Namsos er et ressurssenter for pop og rock, og ble åpnet i november 2011. Ett år senere hadde selskapet et underskudd på rundt ti millioner kroner, og det endte med at Namsos kommune i fjor sommer overtok eierskapet.

– Selskapet tåler ikke konflikten

Daglig leder Åsmund Prytz har de siste to årene ryddet opp i den skakkjørte økonomien til selskapet, blant annet ved å halvere arbeidsstokken. Men det som skulle bli et ressurssenter for norsk pop og rock, står nå uten verken fagfolk eller særlig tillit i bransjen. Prytz har fått kritikk for manglende progresjon i forhold til det statlige mandatet Rock City har fått.

Det skal også ha vært dårlig kommunikasjon mellom daglig leder og Rock Citys styre.

Åsmund Prytz nekter imidlertid å gå frivillig, og kjemper via fagforeningen sin for å beholde jobben. Konflikten gjør at Høyre i Namsos tviler på om Rock City har ei fremtid.

– Det gjør meg frustrert. Det er tydelig en konflikt mellom daglig leder og styret, og selskapet overlever ikke hvis den vedvarer, sier Tom Collett Prytz.

SV: – Styret må gå

Også SV i Namsos er bekymret. Begge partiene etterlyser svar, og mener de har blitt for dårlig orientert i saken. Ordfører Morten Stene sier alle partiene er orientert av styreleder, men at det er styret som håndterer saken - et styre som har hans fulle tillit.

Torsdag kveld er det kommunestyremøte i Namsos, og i en interpellasjon ber SVs Tom Verpe om en grundig orientering om situasjonen i Rock City AS.

– Jeg vil ha en ryddighet i saken nå. Styret har malt seg opp i et hjørne, der enten daglig leder eller styret må gå. Dette kan også bli en rettssak, som kommunen kan tape penger på, sier Verpe.

SVs kommunestyrerepresentant mener styret ikke har håndtert saken på en profesjonell måte, og at det er de som bør gå.

Styreleder Gunnar Robert Sellæg ønsker ikke å kommentere saken i media.

LES: – Vi planla ikke Rock City godt nok

Rock City

Driften av Rock City er av økonomiske årsaker skåret ned til et minimum.

Foto: Johannes Børstad/NRK