Real Madrid vant femmålsthriller i Trondheim

Lerkendal-publikummet fikk god underholdning for pengene da Real Madrid avgjorde Super Cup-finalen mot Sevilla i ekstraomgangene og vant 3-2.

Reals Sergio Ramos scorer 2-2 målet i Super Cup-kampen på Lerkendal stadion i Trondheim.

Real Madrids Sergio Ramos scorer 2–2 målet i Super Cup-kampen på Lerkendal stadion i Trondheim.

Det var duket for helspansk oppgjør i ti grader og plaskregn i Trondheim under kveldens Super Cup-finale.

Sevilla var klar for sin tredje Super Cup-finale på rad. Fjorårets oppgjør endte med tap mot Barcelona. I 2014 var kveldens motstander Real Madrid for sterke, og oppgjøret i Trondheim ble en reprise.

Rundt 19.000 tilskuere på Lerkendal fikk se et målrikt oppgjør i den første Super Cup-finalen som spilles i Norge, dog uten Martin Ødegaard.

Før kampen valgte Real Madrid-trener Zinédine Zidane å benke Karim Benzema, James Rodríguez og Luka Modric.

Real Madrid i føringen fra start

Real Madrid tok føringen tidlig i første omgang og hadde mye ball. Etter 21 minutter får Madrid-vingen Marco Asensio ballen utenfor 16-meteren til Sevilla.

Han limer ballen opp i venstre kryss fra rundt 20 meter, og Real Madrid leder fortjent 1–0.

Fem minutter før pause får Sevillas Franco Vázquez ballen inn i 16-meteren og fyrer av på halvspretten. Et klokkerent treff med venstrefoten fører ballen ned i hjørnet bak Real-keeper Francisco Casilla, og det står 1–1 på Lerkendal.

Super Cup-finalen på Lerkendal mellom Real Madrid og Sevilla

Tid for Benzema og Modrić

Da lagene entret gressmatta til andre omgang, hadde det endelig sluttet og regne på Lerkendal.

Halvveis ut i andreomgang står det fortsatt uavgjort i Trondheim, og Real Madrid-trener Zinédine Zidane bytter inn både Karim Benzema og Luka Modric.

Men stjernespillerne til Real Madrid får seg en kalddusj når Sergio Ramos feller Vitolo innenfor Madrids 16-meter. Fra straffemerket setter innbytter Yevheniy Konoplyanka ballen sikkert i mål for Sevilla.

Ekstraomganger på Lerkendal

Etter å ha tatt ledelsen flytter Sevilla seg dypere i banen og lar Real Madrid ha mye ball. Hovedstadslaget slet lenge med å bryte gjennom Sevilla-forsvaret – helt til det 93. minutt.

Kaptein Sergio Ramos utligner for Real Madrid tre minutter på overtid. Dermed var det duket for ekstraomganger.

Real Madrid er et lag som kjemper og det er derfor vi scorer på slutten av kamper. Selv om vi får et straffespark mot oss, så fortsetter vi, sier Sergio Ramos etter kampen.

– Når vi ikke klarer å score på sjansene våre, blir vi straffet. Selv om vi dominerte kampene i store deler, klarer vi ikke å avgjøre den til vår fordel. Jeg er stolt av spillerne mine i kveld. Vi spiller en god kamp, sier Sevilla-trener Jorge Sampaoli etter kampen.

Rødt kort og scoring ett minutt før slutt

Real Madrid startet første ekstraomgang desidert best, og Sevilla virket slitne. Tre minutter ut i ekstraomgangen får Sevillas Thimothee Kolodziejczak attpåtil rødt kort, og Sevilla må fortsette med ti mann.

Sergio Ramos får etter 99 minutters spill nettkjenning for andre gang, men målet blir annullert av dommeren. I andre ekstraomgang har Real Madrid flere gode sjanser, og ett minutt før straffesparkkonkurranse, så setter Daniel Carvajal inn vinnermålet.

Høyrebacken går på raid langs høyresiden. Drar seg innover og forbi flere Sevilla-spillere. Alene med Sevilla-keeper Sergio Rico er han iskald, og sender ballen over keeper og i mål.