NRK Meny
Normal

RBK vil ha nye spillere etter målfattig sesong

RBK varsler allerede nå spillerkjøp. Forsvarsveteran Christer Basma mener Perry må få handle sine favoritter, men like mye må treningskulturen forbedres.

Rosenborg Lillestrøm

RBK jakter nye angrepsspillere. Her er to av dagens spisser John Chibuike og Alexander Søderlund i jubel med midtbanespiller Jonas Svennson mot Lillestrøm i serieavslutningen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Erik Hoftun

Jobber med puslespillet. Erik Hoftun sier noen spillere må ut for å kunne kjøpe nye.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Sølvfeiringen ble av det moderate slaget for RBK. Det er gullpokaler som teller på Lerkendal, og skal målet nås neste år trenger klubben nye spillere.

Vi jobber allerede med det nå. Men det er et puslespill hvor også spillere må ut. De neste månedene vil vise hvordan vi løser det, sier sportslig leder Erik Hoftun til NRK.no.

Ser etter angripere

Det er i første rekke offensive spillere som ønskes til Trondheim. John Chibuike ble toppscorer med ni mål, mens Nicki Bille Nielsen endte på åtte i årets eliteserie. Godt spill har ikke gitt nok mål, er den klare analysen.

– Det handler også om å utvikle det laget vi har, spesielt på den siste tredjedelen i spillet. Vi har en god del å gå på i angrepsspillet, sier Hoftun, etter å ha sett laget sitt slå Lillestrøm 3–0 i serieavslutningen

Perry: – For dårlig foran mål

Per Joar Hansen

Perry trenger tid til å finne nye spillere som passer inn. – Det må han få, slår eks RBK-spiller Christer Basma fast.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Trener Per Joar Hansen roste laget sitt for defensiv fremgang etter kampslutt, men er klar på at det tar tid å utvikle angrepsspillet.

– Vi har tapt jevne hjemmekamper uten å score mål, og spilt 0–0 flere ganger hvor vi har hatt rene sjansebonanzaen.

Tidligere RBK-spiller Christer Basma mener omgivelsene fortsatt må være tålmodige.

– Han må få kjøpe de typene som passer inn, og jeg vet at Perry har klare planer om det. Men det er slik det var i min tid, det tar tid å finne de riktige typene og å spille dem sammen, sier Christer Basma.

Basma: – Treningskulturen må pushes

Christer Basma mener RBK trenger enda bedre treningskultur

Christer Basma var gjest i NRK Trøndelag sin morgensending dagen derpå, og mener cupgull er avgjørende for at sesongen skal kunne kalles en suksess.

Foto: Odd Rune Wolden / NRK

41-åringen er i dag trenerutvikler i Trøndelag fotballkrets, men følger klubben i sitt hjerte tett fremdeles. Han mener Perry har et lovende prosjekt, men ser også ting som kan bli bedre

– Det må bli bedre trykk på trening, gjennom å hele tiden å pushe på nivået.

– Er treningskulturen for dårlig i dag?

– Nei, men de må tåle å høre at den må bli bedre. Slik var det på min tid og, vi ble gradvis for komfortable. Det handler om å hele tiden presse seg og ikke bli liggende i en komfortsone, sier Basma

– Kjøp av riktige spillere er også viktig her. Perry må finne de typene som kan heve kvaliteten på trening, samtidig som de blir ledertyper i spillergruppa.

– MÅ vinne cupfinalen

Christer Basma mener Rosenborg nå er avhengig av å vinne cupfinalen for å kunne si at sesongen er en suksess.

– Ja. Det handler naturligvis om forventningene hos folk og i omgivelsene. Like viktig er det innad. En cupfinaleseier vil gi selvtillit og en indre god følelse i laget gjennom vinteren og i oppkjøringen til en ny sesong, mener Basma.