NRK Meny
Normal

RBK ønsker seg flere ledertyper

Hoftun varsler at den yngre generasjonen i Rosenborg vil få mer ansvar.

Erik Hoftun

– Man trenger ikke være over 30 år for å åpne munnen, sier RBKs sportslige leder Erik Hoftun. Han leter etter nye ledertyper blant de mange unge spillerne på laget.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

– Vi har mistet mange de to siste årene som kan karakteriseres som ledere, sier Erik Hoftun.

Den sportslige lederen har sett at naturlige ledertyper som Vadim Demidov, Per Ciljan Skjeldbred og Roar Strand har forlatt Rosenborg i løpet av de siste sesongene.

– Trenger ikke være 30 år for å snakke

Bak dem har det dukket opp flere gode talenter, som allerede har sett at de må ta mye av ansvaret på banen.

Nå kan spillere som Markus Henriksen (19), Mushaga Bakenga (19) og Jonas Svensson (18) forvente at det også blir stilt større krav til lederegenskapene deres.

I helga var RBK samlet på Røros for å legge slagplanen for kommende sesong, og ønsket om å få fram lederevnene hos spillerne var ett av temaene.

– Man trenger ikke være over 30 år for å åpne munnen, sier Hoftun til Adresseavisen.

Jonas Svensson

Jonas Svensson (18) lover at han skal ta mer ansvar både på og utenfor banen i kommende sesong. – Jeg skal prøve å gå litt bort fra juniorrollen, sier han.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Dorsin tar gjerne kjeft fra ungdommen

Kaptein Mikael Dorsin er en av de rutinerte spillerne som har sett generasjonsskiftet i den tradisjonsrike klubben fra Trondheim.

Han mener spillerne ikke må være redde for å kritisere hverandre, selv om aldersforskjellen er stor.

– En ung spiller skal si fra til meg når jeg ikke gjør jobben min på banen, og jeg skal tåle å høre det, sier han til Adressa.

Svensson vil gå bort fra juniorrollen

I fjor kom juniorspilleren Jonas Svensson inn som et friskt pust på seniorlaget.

Unggutten gjorde en imponerende sesong, og ble kåret til årets RBK-spiller av fansen.

18-åringen er klar over at forventningene til han er høye i år, men har selv bestemt seg for at han vil ta på seg mer ansvar i spillergruppa denne sesongen.

– Jeg skal prøve å gå litt bort fra juniorrollen som jeg hadde i fjor. Det innebærer å ta mer ansvar både på og utenfor banen. Jeg vil la stemmen høres i kamp og i garderoben, og vises litt mer, sier Svensson til RBK.no.