NRK Meny
Normal

RBK-veteran tror laget kan kjempe om gull

Rosenborg-veteranen Bent Skammelsrud tror Rosenborg blir bedre denne sesongen, og kan utfordre Molde i gullkampen. 2. påskedag starter Eliteserien, og RBK møter Aalesund på Lerkendal.

Bent Skammelsrud

Bent Skammelsrud mener RBK er i stand til å kjempe om seriegull denne sesongen.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

I fjor avgjorde Molde serien tidlig på høsten, og vant til slutt 11 poeng foran Rosenborg. Flere eksperter tror det blir jevnere i år.

– Virker sterkere

– Rosenborg virker sterkere enn forrige sesong. Spesielt offensivt begynner det å fungere godt. Det er sånn at jeg kjenner igjen mye av det vi fikk til i min tid som spiller, sier Skammelsrud til NRK.

Bent Skammelsrud spilte 12 sesonger på midtbanen for Rosenborg, og vant det meste for klubben. Han spilte også 38 landskamper for Norge.

– Jeg er litt mer skeptisk til den defensive biten. Det har virket bra i vinter, men Viking-kampen var et skritt tilbake. Skal du vinne seriegull må du unngå sånne kamper, sier han.

Skammelsrud merker en optimisme rundt Rosenborg i hele Trondheim.

– Systemet sitter bedre, og laget har videreutviklet spillet fra i fjor høst da de spilte mange gode kamper. Derfor tror jeg RBK kan utfordre Molde i år, sier han.

– Vanskelig å slå Molde

Også tidligere Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes tror Rosenborg vil gjøre det bedre i år enn i fjor. Men han tror også det skal bli vanskelig å tukte Molde.

Kenneth Kjelsnes

RBK-supporter Kenneth Kjelsnes tror det blir vanskelig å slå Molde også i år.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Jeg tror Rosenborg vil prestere bedre i år, men er i tvil om vi klarer å slå Molde. Det handler blant annet om manglende bredde i stallen. Det gjør RBK sårbare over en hel sesong, mener Kjelsnes.

Tidligere Rosenborg-spiller Christer Basma tror hans gamle klubb blir med i tetstriden også i år.

– Rosenborg vil forhåpentligvis kjempe helt i toppen sammen med Molde. Håper de klarer å henge på utover sesongen, sier Basma.

Tror mest på Molde

Pål Andre Helland

Unibet tror Pål André Helland kan bli blant toppscorerne i Eliteserien denne sesongen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Spillselskapet Unibet holder Molde som favoritter i Eliteserien.

– Men Rosenborg er overraskende nære, og det er vel ingen som blir overrasket dersom de to lagene som kjemper om gullet til slutt. Mer interessant er det at våre spillere har mer troen på at Molde skal score flest mål, selv om Rosenborg scoret mer sist sesong, sier PR-Manager Steffen Løvholen i Unibet.

Selskapet tror RBKs Pål André Helland er en av favorittene til å bli toppscorer i serien, sammen med Strømsgodsets Ola Kamara og Vålerengas Deshorn Brown.