RBK vant målfest

Sarpsborg sjokkerte RBK to ganger på Lerkendal, men Pål Andre Helland ble redningsmann med «feil» bein.

Rosenborg jubel

Kåre Ingebrigtsen og spillerne kunne puste lettet ut etter å ha snudd kampen. Her feirer de Hellands andre scoring for dagen.

RBK gikk rett i strupen på Sarpsborg. Allerede etter et minutt fikk Jonas Svensson ballen inne i feltet. Fra skrå vinkel banket han til, men en god redning av Sarpsborgs målvakt Anders Kristiansen stoppet avslutningen.

Etter 13 minutter kombinerte RBK fint. Jonas Svensson serverte Mike Jensen i perfekt posisjon på ni meter, men avslutningen fra dansken gikk himmelhøyt over.

RBK tok fortjent ledelsen

Etter 20 minutter kom scoringen. Igjen var Svensson og Jensen involvert. En avslutning fra Jensen traff Jakob Glesnes inne i feltet, og spratt rett i beina til Pål Andre Helland. Han kunne dermed enkelt sette inn 1-0 til hjemmelaget.

I en periode der RBK skapte flere gode muligheter skulle de bli straffet av Sarpsborg. Et flott innlegg fra Kristoffer Tokstad traff hodet til Pål Alexander Kirkevold, som headet ballen kontant i målet.

Kristoffer Tokstad

Kristoffer Tokstad slo en målgivende pasning for Sarpsborg. Her i duell med Jørgen Skjelvik.

Sjokkåpning på andre omgang

I pausen kom Sigurd Rosted inn for en skadet Ole Christian Heieren Hansen i Sarpsborgs midtforsvar. Han brukte bare to minutter på å score. Matti Lund Nielsen slo en god dødball inn i feltet, og Rosted fikk headet ballen i mål.

Nevnte Lund Nielsen var involvert på mer uheldig vis like etterpå, da han handset i eget felt etter et hjørnespark. Christian Gytkjær satte straffesparket sikkert i mål, og lagene var igjen like langt.

Det tok ikke lang tid før RBK snudde kampen. Ut av ingenting klinte Pål Andre Helland ballen i krysset fra over 20 meter, med høyrebeinet. På de første åtte minuttene av andre omgang var det blitt scoret hele tre mål.

Pål Andre Helland

Pål Andre Helland scoret to mål for RBK. Her setter han inn 1-0 i første omgang.

Helland føler seg endelig skadefri og i god form.

– Jeg har litt å gå på enda, men jeg føler at jeg spiller bra og at jeg bidrar med det jeg er god på. Det er viktig nå før vi starter med kvalifiseringen til mesterligaen.

Kåre Ingebrigtsen er godt fornøyd med å ha Helland tilbake i form.

– Pål er en matchvinner for oss i alle sammenhenger, sier Ingebrigtsen til NRK.

Etter snuoperasjonen dalte tempoet i kampen betraktelig. 12 minutter før slutt fikk Sarpsborg en mulighet til å utlikne, men RBK fikk klarert på streken etter en dødball.

RBK fikk store rom å kontre i på overtid. Mike Jensen fikk ballen av Mathias Vilhjalmsson på kanten av straffefeltet, og plasserte ballen vakkert i det borterste hjørnet.

Jensen var involvert igjen i en kontring like etterpå, og serverte Elbasan Rashani. Han plasserte ballen sikkert i mål, og fastsatte sluttresultatet til 5-2. Dermed har Rosenborg fortsatt til gode å avgi poeng på hjemmebane i årets serie.

– Vi fikk vist på slutten at vi er gode på kontringer. Vi skaper flere store målsjanser, og tar med oss masse selvtillit til kampen mot Norrköping, sier Kåre Ingebrigtsen.