NRK Meny
Normal

RBK ute av mesterligaen

Rosenborg scoret to ganger, men ble hardt straffet for svakt forsvarsspill borte mot Viktoria Plzen onsdag. Trøndernes håp om mesterligaspill ute etter 2-4 sammenlagt.

Rosenborg - Viktoria Plzen
Foto: Alley, Ned / Scanpix

Rosenborg leverte en god førsteomgang og fikk lønn for strev like før dommeren blåste for pause. Mikael Lustig ble frispilt av Markus Henriksen, dro seg lekent inn i Plzen-feltet og satte inn 1-0 mellom beina på vertenes keeper.

- Første omgangen vår er veldig bra. Det var som vi trodde, at det fantes muligheter, sier RBK-trener Jan Jönsson til Viasat.

Snudde etter pause

Etter 0-1 i Trondheim lå lagene likt, men kampen ble mer eller mindre snudd på hodet etter pause. Plzen spilte seg mer og mer inn i kampen, og etter 55 minutter tok de føringen sammenlagt. Marek Bakos headet inn 1-1 etter en god periode for hjemmelaget.

Og fem minutter senere ble det med jubel for hjemmefansen i Plzen. Rosenborg hang ikke med, David Limbersky slo en pen ball fra kanten, og Daniel Kolar styrte ballen enkelt inntil 2-1 via klypene til Daniel Örlund.

Les: RBK tapte hjemme mot Plzen

Prica utlignet

Et lite RBK-håp ble tent da Rade Prica utlignet etter 77 minutter, men deretter klønet nordmennene det til igjen. Det tok bare ett minutt før Milan Petrzela banket inn 3-2 fra kort hold og avgjorde kampen.

Dermed er Viktoria Plzen klar for siste runde i mesterligakvalifiseringen, mens Rosenborg må forberede seg på omspill i europaligaen.

- Vi har noen stygge markeringsfeil som ødelegger for oss. Vi er veldig skuffa, men tar med oss det positive videre. Vi gjør egentlig en ganske bra bortekamp, sier Jönsson.

- Ingenting i mesterligaen å gjøre

Markus Henriksen støtter treneren sin i at feilene ødela for Rosenborg i Tsjekkia.

- Det er ingen som følger motspillerne inne i boksen, og da blir det mål på dette nivået. Det er skuffende å slippe inn sånne scoringer, sier han.

- Når vi ikke klarer å kvalifisere oss, har vi ingenting i mesterligaen å gjøre, sier Markus Henriksen til Viasat etter kampen.

Kvalik til europaligaen

Rosenborg har fortsatt muligheten for Europa-spill denne sesongen, og skal nå ut i kvalifiseringsrunde til europaligaen.

- Det er ikke like stort, men vi ser i den hjemlige serien også at vi ikke er gode nok til å spille på nivået over. Vi er altfor ustabile og Europa League holder nok for oss, sier Markus Henriksen.